Ta tegi karjääri Hollywoodi filmiprodutsendina ning tema käevangus võis seltskondlikel koosviibimistel näha filmimaailma säravamaid tähti Jean Harlow’d (Gwen Stefani), Ava Gardnerit (Kate Beckinsale) ja Katharine Hepburne’i (Cate Blanchett).

Hughesi tõeliseks kireks oli aga lennundus ning taevalaotuse alistamine muutus maailma rikkaima mehe jaoks tõeliseks kinnisiideeks. Oma nägemuse teostamiseks oli ta valmis tooma suuri ohvreid. Sedavõrd edukal mehel ei tulnud aga puudu sama mõjuvõimsatest vastastest, kes iga hinna eest üritasid Hughesi tiibu kärpida. Lisaks sellele pidas ekstsentriline miljonär pidevat heitlust ka oma sisimas pesitsevate deemonitega…

“Aviaator — valguses ja varjus” on suurejooneline tõsieluline draama, mille lavastamisega polekski saanud hakkama keegi muu kui vanameister Martin Scorsese (“Kasiino”). Osades Leonardo DiCaprio (“New Yorgi jõugud”), Cate Blanchett (“Sõrmuste isand”), Alec Baldwin (“The Cooler”), John C. Reilly (“Chicago”), Alan Alda (“Mida naised tahavad”), Kate Beckinsale (“Pearl Harbor”), Jude Law (“Alfie”), Ian Holm (“Sõrmuste isand”) jpt.