Sellise teooria kiskus taas päevakorda ajaleht The Mirror, kus toodi taas erinevaid näiteid, mis peaksid tõestama, et Avril pole enam päriselt Avril.

Kõik sai mõned aastat tagasi alguse sellest, kui Twitteri kasutaja nimega @givenchyass väitis, et Avril Lavigne on juba pikemat aega surnud olnud ning tuhanded fännid hakkasid koheselt sama arvama.

Fännide jaoks tundus teooria vettpidav, sest Avril sattus rambivalgusesse vaid 18-aastaselt ja õige pea muutus paparatsode tähelepanu all elamine tema jaoks äärmiselt raskeks. Teooria kohaselt olevat Lavigne palganud endale teisiku, kes tema eest mööda Los Angelest ringi jalutaks ja paparatsodele poseeriks.

Teisiku nimi on väidetavalt Melissa Vandella ning “kahest noorest naisest said kiiresti sõbrad”. Teoreetikute sõnul vedas Avril oma uhiuue sõbranna isegi stuudiosse ja õpetas teda ka enda moodi laulma.

Fännid hakkasid leidma ka erinevusi Avrili välimuses. Paljude arvates on kahe neiu silmad täiesti teistsugused ning lauljatari lõuajoon on aastatega kahtlaselt muutunud.

Teooria kohaselt tabas Avrili aastal 2003 suur tragöödia, kui tema vanaisa siit ilmast lahkus. Parima sõbra ja toetaja surm olevat noorele muusikule niivõrd haiget teinud, et ta võttis endalt elu. Kuna aga Avril Lavigne oli toona üks kuumimaid staare, otsustas plaadifirma raha teenimist jätkata ja hakkas selleks kasutama Melissat.