Apple'i tegevjuht Steve Jobs tutvustas esimesel septembril meile uusi iPod'e, Apple TV ning iTunes 10.

Üritusega seotud pressiteade mainib, et Baltikumis müüakse aastas umbes 15 000 iPod'i. Päevas teeb see 41 uut pleieri. Statistika järgi on pool siin müüdavatest mängijatest iPod Touch'id.

Esitletud toodetest kõige märkimisväärsem on võib-olla uus iPod Nano, mis on kordi väiksem kui varem ja seda esipaneelil olevate nuppude arvelt. Nimelt on uuel seadmel multitouch ekraan, kuid kordi väiksem Touch'ist. Seda kas uut Nano ka mugav kasutada on näeme tõenäoliselt varsti.

Esitleti ka uut iPod Shuffle'it, mis naljakal kombel sisaldab jälle nuppe. Ilmselt tahtis Steve ka paremaid kõrvaklappe Shuffle'ga kasutada.

Uus iPod Touch on uuendusliku retina ekraaniga, mille pilt on kordades teravam kui vanematel iPhone'del ja Touch'idel. Lisaks leiab seadmelt esi- ja tagapaneeli kaamera, mida on võimalik kasutada filmimiseks ja piltide tegemiseks, kuid ka Facetime teenust kasutades üle wifi sõbraga rääkimiseks.

Uuenduskuuri läbinud iPod Nano, millel puudub nüüdsest kuulus clickwheel, tuleb arvatavasti Eestis müügile 2600 kroonise hinnaga. Uus iPod Shuffle, millel on jälle nupud maksab umbes 730kr. Ja muidugi uuenenud iPod Touch esi ja tagapaneeli kaameratega ning uue parema ekraaniga on soovitusliku hinnaga 3700kr, väidab apple.spot.ee.

iTunes läbis uuenduskuuri ja talle lisati muusikaga seotud sotsiaalvõrgustik Ping.

Lisaks esitleti ka uut Apple TV'd, kuid kuna 99 dollarit maksev seade töötab põhiliselt läbi iTunes Music store'i pole vist mõtet sellest pikemalt rääkida. Eestlased ei saa niikuinii internetipoodi filme ostma, kui just paypal'i kuidagi ära ei peta või välismaa krediitkaarti pole.