El Raval
on just see linnaosa, kuhu tasuks hetkel investeerida — rumeenlaste ja indoneeslaste kõrval on sellest La Rambla ühest küljeluust saamas hipide ja kunstnike meelispaik linnas. Sinna tasuks asja teha ka öiste seikluste otsijail.

MNACisse ehk Kataloonia Rahvusmuuseumisse jõudmiseks tuleb küll kõvasti mäkke rühkida või treppe kulutada, kuid asi on seda väärt. Romaani ja gooti kunsti kogud on püsivalt rabavad. 29. veebruarist kuni maini on üleval eriliselt esinduslik väljapanek Vahemere-äärsete alade romaani kunsti pärleid, mis on kokku kogutud muuseumidest üle ilma.

Razzmatazz on viie saaliga hiigelklubi, kus on oma koht nii gootile, pungile, electrotrash’ile kui ka house’ile. Uksed avatakse kell üks hommikul ja möllatakse kuni kukkumiseni. Muu hulgas on oht sattuda Airi, Tasty Timi või Roisin Murphi kontserdile. 15. veebruaril esineb seal Miss Kittin (pilet 12–15 eurot).

Anti-Karaoke pole mingi Soome laeval biitlite saatel läbustamine. See on 25aastase ajalooga alternatiivklubi Sidecar (Plaza Reial 7) ettevõtmine, kus punk kohtub karaokega. Igal esmaspäeval, sissepääs 7 eurot.

Inimskulptuurid La Ramblal on omandanud täiesti omaette kunstivormi mõõtmed. Üksteist püüavad üle trumbata hot dog’id, prügikastikassid ja rooma imperaatorid.

Grafiti on vallutanud kõik kitsamad vanalinna tänavad ja kangialused. Tõeliselt kirju galerii tasuta kunstielamusi!

Torre Agbar on midagi palju enamat kui tavaline pilvelõhkuja — seda fallilis-fantastilist arhitektuuriteost on parim nautida öises tuledesäras. Päeval on selle esimesel korrusel avatud küll ultramodernne vee-värgi muuseum, kuid viimast soovitaks küll pigem hüdromaanidele ja trendikatele torumeestele.

Bred & Butter on tõenäoliselt üks lahedamaid messe maailmas. Seal saavad kaks korda aastas kokku eriti trendikad linnakultuuri gurud: cutting-edge’i moemärkidest kõige kõvemate noorteajakirjadeni. Toimub jaanuaris ja juulis.

Veini järele mine La Carta Des Vinsi (C/Somberers 1), kus abivalmis Gareth teid paugupealt hispaania veinide spetsiks koolitab, või Vila Vinatecasse (C/Agullers 7), mille vastas on ka taevalik gurmeetoidu pood.

Kohalikult ajakirjaletilt haara kaasa NOX (4 euro eest meestemoodi ja disaini), NEO 2 (kolmeeurone eklektiline segu popkultuuri kangelastest: Mario Testinost Pete Dohertyni), Heroes (6 euro eest vägevalt ilusaid pildiseeriaid) ja Citizen K (parim, mida võid ühe euro eest tahta).

Kultuurituristile hädavajaliku ülevaate täies mahus leiad värskest ajakirjast Muusa ja SIIT.