Kõigepealt mine Potzdamer Platzile, mille lähedal asuvad jalgrattalaenutused. Kuna rattad kubisevad reklaamist, suurt laenutasu ei küsita!

Boheemlikku linnamelu saad nautida Prenzlauer Bergi linnaosas, mis kubiseb kohvikutest, second-hand ja noorte disainerite kauplustest. Tõeline action toimub Kastanienalleel ja Oderbergeri tänaval.

Klubielu on vilgas, lakkamatu ja kirju. Märkimistväärt kohad on Maria ja Josef (suur tehasehoone moodi koht), Panorama (veidi nagu Nightman, aga karmi elektroga), 103 club (veidi meinstriim, kuid satub ka superesinejaid), Cassiopeia (üsna trashy tehas) ja Möbelfabrik (otsi Volkspargist üles punased laternad).
Praeguseks hitiks on RIO ja veelkord RIO — ilma igasuguse sildita alternatiivklubi, mille leiad tungleva rahvamassi järgi Zinnowitzeri U-Bahni peatuse lähedalt.

Üks veider maja asub Oranienburgeri tänaval. Kolmandalt korruselt leiad kino, edasi satud baari ning sealt edasi katusele, kustkaudu pääsed ligi tervele korrusetäiele kunstnike ateljeedele. Üks teine kultuurimaja on Haus der Kulturen der Welt (www.hkw.de) — kohal on kunst, muusika ja muu kultuurne kogu maailmast. Majas asub ka laia sortimendiga raamatupood.

Live-muusika austajad vaadaku üle, mis on parasjagu käimas Lidos (www.lido-berlin.de) või Festsaal Kreuzberg’is (www.festsaal-kreuzberg.de). Kirbuturgudele tasuks (pohmellisel) pühapäeval asja teha bric-a-brac’i fännidel: mõnusaimad asuvad Prenzlauer Bergil päris lähestikku — Arkona platsil ja Mauer Parkis. Üks selline asub ka Boxhagener Platzil (Friedrichshainis).

Teater — Berliin on tõeline teatromaanide maiuspala! Saksa keelega mitte nii väga sinapeal olijad vaadaku eelkõige tipptasemel kaasaegset tantsu (põnev tegija Sasha Waltz resideerub uues n-ö kultuurimajas www.radialsystem.de, veel on vaatamist väärt www.sopiensaele.de, Berliini Kanuti Gildi SAAL).

Juhul kui teid ei ehmata karmimad tükid, siis kiigake kuulsasse Volksbühnesse (www.volkbuehne-berlin.de). Keeleoskajad mingu kindlasti ka Deutsches Theaterisse (www.deutschestheater.de), mis ei jää oma energia ja uuenduslikkusega kohati pungilikule Volksbühnele alla. Mõnus koht on kindlasti ka kolme majaga HAU teater (www.hebbel-am-ufer.de), kus ei ole püsivat truppi, vaid külalisetendusi annavad teatrid üle kogu maailma ning toimuvad kõikvõimalikud teatri-, tantsu- ja performance-festivalid.

Täispaketi soovitusi leiad juba Muusa märtsinumbrist!