Hea biojogurti jaoks on vaja kvaliteetset piima ja erilisi piimhappebaktereid ehk siis probiootilisi baktereid. Probiootilistel piimatoodetel on terve hulk kasulikke omadusi. Need tugevdavad immuunsüsteemi, vähendavad vere kolesteroolitaset, pidurdavad ebasoovitava mikrofloora arengut, aitavad sünteesida vitamiine, mõjuvad hästi seedetrakti mikrofloorale, parandavad kaltsiumi imendumist ja aitavad kõhulahtisuse vastu.

Ja kindlasti tasub jogurti valikul eelistada eestimaist. Miks? Kõik Eestis toodetud jogurtid sisaldavad elusaid piimhappebaktereid.

Euroopas pikendatakse paljude jogurtite säilivusaega valmisjogurti järelkuumutamisega, kuid nii hävitatakse kasulikud piimhappebakterid. Elusjogurtit tuleb säilitada temperatuuril +2 kuni +6ºC ning pakendil on realiseerimisaja märgistus "Kõlblik kuni". Selliste jogurtite säilimisaeg on kuni 21 päeva.

Need jogurtid, mida ei hoita külmlettides ning realiseerimisajaks on märgitud mitu kuud, on kindlasti järelkuumutatud: neil on küll jogurtile iseloomulik maitse, kuid kõik kasulik, mida piimahappebakterid inimorganismile annavad, jääb saamata. Sellest ka ütlus, et biojogurt on elav toit.

Millise maitsega jogurt aga korvi pista – see jäägu küll igaühe enda otsustada! Väike soovitus siiski siia lõppu. Peale maasika-, vaarika- ja mustikajogurti on olemas ka veel teisi, mis esmapilgul võivad tunduda ehk liiga eksootilised, kuid on siiski väärt proovimist!