Eile õhtul kella 19.30 paiku hakkas Vene Kultuurikeskuse ette ja sisse kogunema väga värvikas seltskond - ei saanud kindel olla, kas tegemist on Viljandi folgi või Lady Gaga eelsoojendusega. Teiste sekka mahtus ka soliidsemalt riides inimesi, mis muutis olukorra veel huvitavamaks, kuid õige pea oli ka selge, mis kõiki neid eriilmelisi külastajaid ühendab - selleks on hea huumorimeel ning pea veatu inglisekeeleoskus, mida selline sõnademängule ülesehitatud show nõuab.

Eelsoojenduse teinud Comedy Estonia eestvedaja Louis Zezeran (AUS) ja
Stewart Johnson (USA) andsid ka žanrivõõrastele kiire sissejuhatuse, materdades halastamatult nii kultuurikeskust kui Eesti ajalugu.

Publik sai sellest juba naerukuuma sisse ning oli aeg tormilise aplausi saatel lavale paluda Dylan Moran.

Esimesest hetkest tunnistas mees, et ta ei karda kedagi solvata ja nii hakkas pudenema piirideta nalju nii usu, poliitika, vanurite, noorte, laste, geide kui heterote suunas, vähe oli ka rahvuseid, mis oma veidrustega mainimata jäid. Publik vaimustus. Ja mitte kordagi ei tekkinud hetke, kus naljad oleks üle piiride läinud, labased olnud - see ongi kvaliteethuumor.

Ning otse loomulikult, kui sa tahad kohaliku publikuga ühele lainele saada, pead end ka populaarsete nimedega kurssi viima. Moran oli seda teinud ja kuigi tal Tallinna linnapea nimehääldusega suuri probleeme oli, tabas ta just kohalike teemadega naelapead. Eks ole meelitav ka, kui selline maailmanimi on võtnud vaevaks veidi kodutööd teha.

Mees suutis presenteerida läbi huumori elulisi teemasid, üle võlli võimendatult rõhutada valupunkte ja rahvas reageeris sellele tunnistavalt, võttes omaks nii liigse nutitelefoneerimise, rõõmsate emotsioonide keelamise kui kliimast tingitud ebaviisakuse ja meile omase kinnisuse.

Ilmselt võibki selle meelelahutusžanri populaarsuse põhjuseks pidada enim just luba naerda avalikult iseenda üle, mida nii vähesed muidu teha julgevad. Lisaks muidugi luba ka lihtsalt naerda - südamest ja kõige peale, mis laval toimub - kuna žanr dikteerib, ei pelga seda keegi. Ja ometi istub tulede süttides valdav enamik sirge seljaga käed põlvedel ning püüab näos peita mistahes positiivse emotsiooni viimaseid jälgi.

Täna õhtul annab Moran Vene Kultuurikeskuses teisegi etenduse. Neil õnnelikel, kel piletid, mis mõne hetkega läbi müüdi, põuetaskus, soovitaks neist kümne küünega kinni hoida ja kohal olla. Need, kel sel korral aga ilma jääda tuleb, võiks vaadata allolevat klipi ning järgmise vähemalt sama nimeka koomiku Eestisse toomiseni nautida Comedy Estonia ja Club Privé igakuiseid etendusi!