Eesti Breiktantsu Liidu korraldatav Battle of EST 2010 breigifestival oli esialgu välja kuulutatud kahepäevase üritusena: eelvõistlused Tallinnas ning finaalid Tartus. Tänaseks on plaanid väliskülastajate ja tantsijate soovil muutunud, mistõttu toimuvad BOE10 kõik võistlused harjumuspärases vormis vaid laupäeval Tartus.

“Vabandame kõigi ees, kelle jaoks ümberkorraldus ebamugavusi valmistas – loodame kõiki siiski laupäeval Tartus võistlusele kaasa elamas näha. Tantsijatelt endilt aga oleme saanud peaasjalikult vaid positiivset tagasisidet ning võistlus toimub endise hooga, ainult ühepäevasena,” sõnas BOE10 festivali korraldaja, Eesti Breiktantsu Liidu president Oliver Soomets.

Tänavusel võistlusel on oodata tulist tantsulahingut mitmete rahvusvaheliselt tunnustatud VIP-crew’de vahel, kellele lähevad vastu nii eelmise aasta BOE tiitlikaitsjad Venemaa tiimist Zames kui Eesti breigi superpunt Phenomenon.

“Nagu ka varem, oleme BOE-le kutsunud breigitiimid erinevate selle ala parima tasemega võistluste tippude hulgast. Näiteks on sel aastal on tulemas üheks parimaks bboy’de trupiks peetav Repstyles tänavatantsude hällist USAst. Samuti Soome, Rootsi, Saksamaa ja Prantsusmaa parimad breigitiimid,” sõnas Soomets. Rohkem infot SIIT