Delia and Mick Cunningham leidsid 4-päevaselt puhkusreisilt tagasi tulles segamini majapidamise, ohtralt alkoholipudeleid ning omavoliliselt tellitud Sky Sportsi arve. Ühtlasi olid "ehitajad" nende voodis maganud, kirjutab Daily Mail.

Cunninghamid olid oma majas elanud juba üle 30 aasta ning ootasid huviga, milline on 34 000 naela eest tellitud töö. Puhkuselt tagasi tulles avastasid nad aga, et palgatud Poola ehitajad olid elamise segi paisanud ning kõikjal vedeles alkoholipudeleid. Ehitajaid olid nii jultunud, et lõhkusid maja peaaegu müümiskõlbmatuks. Kõige kurvem on aga see, et Cunninghamidel oli plaan just seda teha, sest nad soovisid kolida lähemale oma 29-aastase Aspergeri sündroomiga pojale.

Cunninghamid ütlesid meediale, et neil on vastik käia räpases köögis, mis on täis tühje viinapudeleid ning hallitanud toitu. Lisaks olid töömehed pereema sõnul urineerinud maja välisseinale ning suitsetanud ka kanepit.

Mick Cunningham käskis töömeestel viivitamatult lahkuda. "Meie majas elas kaks töömeest, kes vist olid kodutud, ei taibanud, et me tuleme koju tagasi. Kõige hullem oli see et nad olid maganud meie voodis. Saime sellest aru, sest patju olid kõik kohad täis ning teler oli teise kanali peale keeratud, kui meie lahkudes olid'me jätnud".

"Kui nad elavad niimoodi meie majas, kujutage ette, kuid nad elavad nö omapäi! Neil puudus igasugune lugupidamine meie maja ja meie vastu," lisas Mick Cunningham.

Gaasi olid mehed ka majast lahti ühendanud, mistõttu puudus neil soe vesi.

Nüüd on Cunninghamid ilma kümnetest tuhandetest briti naeladest. Kolme magamistoaga maja koguväärtus oli 250 000 naela. Siiski loodavad nad ehitusjäätmed ja muu maha müüa ja pojale lähemale kolida.

Abielupaar palkas talvel filma nimega Marek KBI Limited. Tööd algasid veebruaris ja lubati, et töö on valmis viie nädalaga. Toona kolisid nad poja juurde. Hiljem võttis teine firma tööde tegemise üle, kuid ka 7 kuud hilje, sel suvel, oli probleeme lekkimise ja muuga. Tegijaid leidsid nad internetist.

Mrs Cunningham ütleb, et töö algusest peale "katastroof". 11. juunil palkasid nad Bradfordi firma Your Choice, kust lubati töö ära teha 13 750 naela eest ja 16 päevaga.

"Meile öeldi tööde alustamise kohta viis erinevat kuupäeva ja lõpuks alustati alles 15. juulil. Firmast taheti, et maksaksime kogu raha ette, maksime 5000.-. Seejärel aga kadusid töömehed nädalaks," rääkis abielupaar Briti meediale.

Cunninghamid raporteerisid kohalikule ametile Marek KBI kohta ja plaanivad sama teha Your Choice'iga.