Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides, nagu näiteks Las Vegases, New Yorgis, Tokyos, Macaus, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava show Alegria.

Esimest korda esines Cirque du Soleil’ trupp Eestis 2011. aasta lõpus ning Saltimbanco etendusi Tallinnas, Saku Suurhallis käis vaatamas 28 000 inimest. BDG Musicu peapromootori Eva Palmi sõnul on Alegria show järgmine loogiline samm tutvumaks Cirque du Soleil’ muinasjutulise maailmaga. «Saltimbanco etendus Tallinnas oli väga hea algus neile, kes polnud varem ühtegi Cirque du Soleil’ showd näinud. Värviline, uskumatult kaasahaarav, täis inimlikkust ja kütkestavat muusikat Saltimbanco andis suurepärase ülevaate sellest, mida hõlmab endas Cirque du Soleil. Pärast nähtud etendust võis publik mõista, miks peetakse Päikesetsirkust maailma tsirkusekunsti absoluutseks tipuks. Meie inimesed teavad nüüd väga hästi, millist suurejoonelist ja kõrgkvaliteetset meelelahutust kogu perele Cirque du Soleil’lt oodata. Samas peab mainima, et iga Cirque du Soleil’ etendus on erinev ning igas shows on kokku põimitud ühtne terviklik lugu, mida jutustatakse läbi erinevate karakterite, muusika, originaalsete kostüümide, koreograafia ja muidugi ahhetama panevate trikkide», kommenteeris Palm. «Seda ka Alegria puhul, mis on absoluutselt teine etendus, kuid samas seob kokku kõik Cirque du Soleil’ etenduse elemendid ning seda veelgi suurejoonelisemalt kui Saltimbanco».

Alegria on klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuselavastus, mis on saavutanud rahvusvahelise menu ja võlunud kogu maailmas üle kümne miljoni vaataja meeli ning millest võtab osa 55 artisti 15 riigist. Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Baroki- ja ooperihõnguline show paistab silma toretsevate kostüümide, elavas esituses originaalmuusika ja detailirikka lavakujundusega ning pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust.

«Cirque du Soleil on omaette maailmaklass. Ja ma olen väga nõus nendega, kes ütlevad, et nähes korra Cirque du Soleil’ showd tahad sa neid veel ja veel vaadata. Olen veendunud, et Eesti publik ootab Alegria etendusi Tallinnas suure huviga,» lisas Eva Palm.

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis vaid viis etendust alates 3. aprillist 2013.

Piletid Cirque du Soleil’ Alegria Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost tulevad müügile laupäeval, 8. septembril ainult Ticketpros - internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.