Eksperiment algas konsultatsiooniga narkotestrite maaletooja Rovico OÜ kontoris.
Firma tegevjuht Raul Rohtla pidas parimaks testimisvahendiks ühekordset "Pen Test D4D" testrit. Sama tehnikat kasutab näiteks FBI.
Testpaberit tuleb nühkida kohtade vastu, mida narkootikumiga kokku puutunud inimene katsunud on, näiteks ukselingid, nupud ja käsipuud. "Korralikult, tugevalt vastu eset," õpetas Rohtla.
Seejärel tuleb purustada testri pakis olnud ampulli sisene klaas ning tilgutada aine paberile.

Teoks sai ka näidis, kui paber tehti kokku kanepisarnase testainega. Pärast tilgutamist tekkisid lehele punased täpid. Töötab.

TTÜ

Tallinna Tehnikaülikooli peamajas sai üle käidud ühikatepoolse peaukse link, koopiamasinate nupud, kohviaparaatide mündisisestamise kohad, söökla kõrval asuva WC ukselingid, mõned liftinupud ning käepidemed.
Testi tulemus on tõenäoliselt negatiivne, kuigi paberile ilmus vaevumärgatav punane laiguke, mis viitaks nagu kanepile. Kinnitada ei saa, las hea lugeja veendub testi tulemusi allpool vaadates ise.

EBS

Estonian Business Schooli maja on nagu kaks kärbest ühe hoobiga - gümnaasium ja ülikool. Tuleb kohe ära märkida, et gümnaasiumi WC-st tuli niivõrd tugevat odööri, et siinkirjutajal tuli hetkega meelde mälestus Krimmi poolsaare plaažil asunud betoonist käimlast. Viimane oli nii "geniaalselt" ehitatud, et seda koristama ei pidanudki, kas sama kehtib EBS-i kohta?
Aga asja juurde. Üle sai käidud trepi käsipuud, mitmed olulisemad ukselingid ning iga üliõpilase unistus - koopiamasin.
Tulemus osutus täielikult negatiivseks. Palju õnne EBS!

TLÜ

Tallinna Ülikooli n-ö vana maja teise korruse WC-st leidis siinkirjutaja koolikaaslane ühel kunagisel koledal päeval narkomaani surnukeha. Sellega (esialgu) seosed TLÜ ja narkootikumidega piirdusid.
Testpaber käis üle nii koopiamasinad, kohviaparaadid, mõned ukselingid, lifti nupud, trepi käsipuud ning igaks juhuks ka aatriumis asunud klaveri. Loomulikult sai test ka eelpool mainitud kurikuulsale tualettruumile.
Tallinna Ülikooli rahva ja meie rõõmuks tuleb teatada, et test osutus negatiivseks.
FOTOD TESTI LÄBIVIIMISEST: