Moonika töötab Tartu Lõunakeskuses Sixtina Boutique`s. Koolis oli tal ette nähtud kolm erinevat praktikat, kaks neist veetis noor florist lillepoes, ühe Põltsamaal Lemmik Lilleäris ja teise Tartu Mileedis.

“Kolmandaks praktikaks valisin ma aga sootuks midagi erinevat — Põltsamaa Roosiaia — kuna me puutume oma erialal niivõrd palju kokku rooside ja potililledega, soovisin ma nende kasvatamisest ja hooldamisest rohkem teada saada," ütleb Moonika.

Moonika käib Räpina Aianduskoolis harjutamas, et EuroSkillsil oma oskustega särada. “Üritame läbi teha võimalikult palju erinevaid töid ja lahendusi. Kuigi samas ükski lahendus pole lõplik, alati saab veel täiustada või tulla lagedale omakorda uute ideedega. Nii et tööd jagub. Arenguruumi on alati,” ütleb florist, kelle suurimaks hirmuks võistlustel on ajapuudus.

Neiu lisab: “WorldSkillsil osalemine annab kindlasti mulle palju juurde. Saan väga suure kogemuse võrra rikkamaks ja arvatavasti leiab ka palju uusi tutvusi. Ning võimalik, et just sealt saadud tutvuste läbi tuleb võimalus minna end välismaale täiendama.”

Koolilõpetajatele soovitab Moonika kinkida roose ja lilli, mis kuuma ilmaga vastu peaksid.