Peale paari aastat vaikust toimub täna, 6. oktoobril, Berliini olümpiastaadionil pressikonverents, kus kuulutatakse välja bändi turnee “Tour of the Universes” Euroopa kuupäevad.

Konverentsil annavad liikmed Dave Gahan, Martin Gore ja Andrew Fletcher teada ka oma tuleva albumi kohta. Juba praeguseks on teada, et konverentsile on tulemas tuhandeid inimesi — ajakirjanikke ja lihtsalt fänne üle maailma.

“Tour of the Universes” saab olema bändi ajaloo ning aasta 2009 kõige suurejoonelisem tuur. Lavakujunduse teeb tuntud kunstnik ja fotograaf Anton Corbijn — paljude Depeche Mode ja U2 videode autor ning bändi varasemate tuuride disainer. Kõikidel tuuri kontsertidel kasutab bänd ainult enda tehnikat ja varustust, garanteerides sellega show kõrgeima kvaliteedi.

Depeche Mode sellel korral Tallinnasse ei jõua. Kontserti Riias korraldava BDG juhi Peeter Rebase sõnul loodab ta, et Depeche Mode’i Eesti fännid ei pelga ette võtta reisi lõunanaabrite juurde. „Suuresti tuleb siin tänada meie valitsust, kes on otsustanud järgmisest aastast tõsta hüppeliselt kultuuriürituste käibemaksu,“ selgitas Rebane, kelle sõnul oleks hoolimata ansambli suurest poolehoidjate arvust konkreetse kontserti korraldamine uutes maksutingimustes seotud liiga suurte riskidega.

Piletid Depeche Mode kontserdile tulevad müüki esmaspäeval, 13. oktoobril, kõikides Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades.

Reedel, 10. oktoobril, kell 10:00 tulevad müügile piletid FBI ConcertClubi liikmetele. Kontserdiklubi liikmeks saab end registreerida tasuta aadressil www.fbi.ee. Esimesel tuhandel seisukoha piletil on soodushind.