Geir Skeie on üks maailma parimatest kokkadest, kes võitis “kokkade Olümpiaks” kutsutud Bocuse d’Ori 2009. aastal. Võistluse võitmiseks lihvis kokk oma professionaalseid kokakunsti oskusi järjepidevalt 15 aastat, millest viimased kaks aastat täiustas peensusteni võiduretsepti.

Tunnustatud kokk on kuulus eelkõige oma mereandidest toitude poolest. Ka Dinner in the Sky tõstetel serveerib Geir Skeie kala ja teisi meresaadusi. Külastajatel õnnestub taevalaotuses maitsta lisaks teistele hõrgutistele ka Bocuse d’Ori võiduretsepti järgi valmistatud värskest forellist rooga. “Ma plaanin Dinner in the Sky’l pakkuda perfektsuseni küpsetatud Norra värskeid mereande, kergeid ja hõrke maitseid, mida kõik külastajad nautida saaksid,” lubab Geir Skeie.

Ürituse teiseks kokaks on kõrgelt hinnatud ja rohkelt auhindu võitnud Soome kokk Matti Jämsen, kelle saavutuste hulka kuulub Bocuse d’Ori viies koht 2011. aastal. Matti Jämsen kombineerib oma roogades professionaalseid kokandustehnikaid ning tuntuid maitsekombinatsioone uudses võtmes.

“Augusti Dinner in the Sky üritust võib nimetada Bocuse d’Ori eriks – mõlemad peakokad on saavutanud maailmakuulsal kokandusvõistlusel väga häid tulemusi,” lausub Dinner in the Sky peakorraldaja Risto Meigas. “Igal Dinner in the Sky üritusel on külastajatel olnud võimalus osa saada tipptasemel kokkade loomingust, kuid august on eriline selle poolest, et esimest korda teeme koostööd Bocuse d’Ori võitjaga, “ lisab Meigas.

Eestlastest võistles Norra kokaga 2009. aasta Bocuse d’Oril Tchaikovsky restorani peakokk Vladislav Djatšuk, kelle sõnul on tegemist väga professionaalse kokaga. “Ise olen väga huvitatud proovimast Dinner in the Sky’l Geir Skeie toite ja soovitan kõigil, ka kokkadel tulla maitsma tema roogi. Tegemist ei ole tavalise õhtusöögiga, vaid profiõhtusöögiga”, sõnab Djatšuk.

Dinner in the Sky leiab aset Kunstiakadeemia väljakul (Tartu mnt 1) 12.-17. augustini, millest Geir Skeie tõsted toimuvad 13. ja 14. augustil. Huvi tuntud koka toite maitsta on suur - Geri Skeie tõsted on suuremas osas välja müüdud. Kuid veel on mõned kohad alles, seega huvilistel tasub kiirustada.

Lisainfo: www.dinnerinthesky.ee