Printsessid Elsa ja Anna ning vahva lumemees Olaf koos mitmete teiste Disney tegelastega tantsivad, laulavad ja uisutavad Tallinnas viie etenduse jooksul, esietendus toimub 11. veebruaril kell 19.00. Disney karakterid näevad alati välja rõõmsalt värvilised ning nii ka sel korral Saku Suurhallis. Kusjuures kostüümid ei ole seljas mitte ainult esinejatel – üle kogu maailma riietavad ka publiku liikmed end tihtipeale oma lemmik-kangelasteks.

Etenduse jooksul näeb tegelaste seljas üle 160 erineva kostüümi, mille valmistamiseks kulus rohkem kui kilomeetri jagu erinevaid kangaid. Kõik lavastuse kostüümid on valmistatud võimalikult sarnaselt filmides näha olevatele kostüümidele. Kuna jääl liikumine ja trikkide tegemine nõuab nii uisutajatelt kui ka kostüümidelt palju paindlikkust, pandi suurem osa kostüümidest kokku erinevatest väiksematest detailidest. Kokku kasutati kostüümide loomisel lausa 650 erinevat detaili.

Maagilise juubelituuri kostüümikunstnik Arthur Boccia sõnab: “Lisaks sellele, et uisutajatel peab olema mugav kostüüme kanda, peab neid olema ka lihtne hooldada. Disney etendused sisaldavad alati erinevaid loomingulisi elemente, kõige põnevam ongi näha, kuidas kõik väikesed detailid moodustavad ühe suure ja toreda terviku. Minu eesmärk on igast etendusest teha parim etendus!”

Igal uisutajal kulub aasta jooksul umbes neli-viis kostüümi. Et tegelased näeksid ka jääl välja võimalikult tõepärased, andis oma panuse kostüümide disainimisse üle 1000 erineva inimese.

Uisutajad Terry Lawton ja Elyse Labossiere, kes on aastaid etendanud Simba ja Nala rolle kuulsast Lõvikuningast, räägivad, et kostüümide vahetamine ei ole väga lihtne, aga lava taga on alati inimesed, kes seda teha aitavad. Vahetus võtab alati veidi kauem aega siis, kui ka uisud on tarvis jalast ära võtta. Küsimusele, kas sabaga ei ole keeruline uisutada, vastavad nad justkui ühest suust, et enam ei pane nad oma saba etenduse ajal tähelegi.

Üks suuremaid väljakutseid kostüümikunstnikele oli uisuplatsile tuua põhjapõder Sven. Sveni kostüümis uisutavad korraga kaks uisutajat, kes nüüdseks lausa parimateks sõpradeks on saanud. “Nad on filmi nii mitu korda koos vaadanud ja kõik liigutused selgeks õppinud – tundub nagu uisutamas olekski päris põhjapõder,” kinnitavad Disney On Ice meeskonnaliikmed.

Alates 11. veebruarist on viie etenduse jooksul võimalik Saku Suurhallis oma silmaga tunnistajaks olla kostüümide mitmekülgsusele ning uisutajate osavusele, sest maagiline juubelituur, mis sisaldab ka Disney On Ice kõige uuemat ja uhkemat produktsiooni “Lumekuninganna ja igavene talv” joonisfilmi ainetel, jõuab just siis Tallinnasse. Suurel jääplatsil teevad trikke, tantsivad ja laulavad printsessid Elsa ning Anna, muhe lumemees Olaf, vapper lõvipoiss Simba, Peeter Paan ning haldjas Tinkerbell ja Väike Merineitsi – seda kõike osavalt uiskudel liueldes!

"Disney On Ice – Maagiline Juubelituur" jääetenduse pikkuseks on kaks tundi (koos vaheajaga). Kõik etendused on eesti keeles.

Etenduste ajakava:

Neljapäeval, 11. veebruaril kell 19.00 (uksed avatakse 18.00)
Reedel, 12. veebruaril kell 19.00 (uksed avatakse 18.00)
Laupäeval, 13. veebruaril kell 11.00 (uksed avatakse 10.00) ja kell 15.00 (uksed avatakse 14.00)
Pühapäeval, 14. veebruaril, kell 11.00 (uksed avatakse 10.00)