„Olenevalt elamispinna maksumusest ja pangale tehtud sissemakse suurusest võib igakuine laenumakse osutuda odavamaks üürihinnast, mis Tartu ja Tallinna korterite puhul sadadesse eurodesse ulatub,“ märgib Sepp. Samuti räägib korteri ostmise kasuks laenuintressi maksmiselt saadav maksusoodustus. Nii võib kooliteed alustava tudengi perele korteri ostmise korral kätte jääda rohkem raha kui üürimise kasuks otsustamisel.

Korteri ostmisele tasub mõelda ka juhul, kui tudeng plaanib õpinguid samas linnas jätkata pikalt või kui perel on mitu last, kes järjestikku samas linnas õppima asuda soovivad. Samuti võib sügisese üürituru ülekuumenemise tõttu olla märkimisväärselt kergem leida korterit pigem ostmiseks kui üürimiseks.

„Kõige olulisem korteri ostmise kasuks rääkiv tegur on aga see, et igakuine üsna suur väljaminek ei lähe pere jaoks raisku, vaid panustab investeerigu näol pigem nende tuleviku kindlustamisse,“ arvab Sepp.

Sepp peab aga oluliseks rõhutada, et kodulaenu võtjateks oleks korteri ostmise puhul kindlasti tudengi vanemad, mitte nooruk ise. Enamasti on vanemate elu stabiilsem ja nad oskavad oma sissetulekute tulevast mahtu ja maksevõimet paremini prognoosida.