Mirror kirjutab, et printsess on tunnustatud ratsanik ning abiellus Mohammediga 2004. aastal. Et mõista, mis kaal sel abielul sealkandis on, tuleb vaadata mõlema tausta.

Mohammed on Dubai emiir ning Araabia Ühendemiraatide asepresident ja peaminister. Naine aga on viimase Jordaania kuninga Husseini tütar.

Väidetavalt on Mohammedi vara väärtus üle üheksa miljardi euro. Kuuldavasti õnnestus printsessil Euroopasse põgenedes kaasa võtta üle 30 miljoni euro väärtuses raha.

Haya saatis oma 69-aastast kaasat avalikel üritustel, samuti olid tal aktiivsed sotsiaalmeediakontod. Veebruarist saati aga pole naist avalikult nähtud, vaikus on ka tema kontodel. Kinnitamata andmetel võttis ta kaasa ka 11-aastase tütre ja seitsmeaastase poja.

Väidetavalt on nad praegu Londonis, ent naine loodab sakslaste abile, ta taotleb poliitilist varjupaika. Saksa ametivõimud pole juhtumit avalikult kommenteerinud.

Mohammed on aga tulivihane ja pahandab ka sakslastega. Halval juhul võib praegune olukord tuua kaasa diplomaatilise kriisi Araabia Ühendemiraatide ja Saksamaa vahel.

Mohammedi jaoks on mõru pill seegi, et mullu üritas riigist põgeneda tema 33-aastane tütar esimesest abielust. Too aga jäi vahele ja oli sunnitud koju naasma.