Eile toimunud EAÜ üldkoosolekul valiti järgmiseks kolmeks aastaks ühingule uus juhatus, mille koosseisus on Jaan Jaago, Juko-Mart Kõlar, Kadri Sundja, Karl-Ander Reismann, Kirke Karja, Vaiko Eplik ja Virgo Sillamaa.

Sillamaa sõnas: "Usun, et kõnelen kõigi värskete kolleegide eest, kui kinnitan, et tajume vastutust, mida see roll endaga kaasa toob ning anname endast parima, et meile usaldatud mandaati järgneval kolmel aastal õigustada."

Virgo Sillamaa andis hilisemas kommentaaris teada, et uut juhatuse esimeest veel valitud pole.

Enne uue juhatuse valimisi tõi Wiiralti kitarrist Martin Saaremägi välja EAÜ-d ümbritsenud murekohad. "Paljud teist on avalikult või omakeskis kurtnud kui EAÜ tegemistes on olnud puudujääke, vähest läbipaistvust või ajaga kaasas mittekäimist. Kuigi EAÜ on aastate jooksul autorite nimel kahtlemata tänuväärt tööd teinud, siis meetodid, kuidas seda tehakse, on paljud kasutajad tänaseks eemale tõuganud või pahameelt tekitanud. Ja mitte vaid kasutajate vaid ka liikmete seas," tõi Sillamaa välja.

"Aastate jooksul on ikka ja jälle üles kerkinud ka murekohad sellega seoses, kuidas juhatus eraldab raha ühtelugu enda ettevõtmiste toetamiseks. Tundub, et EAÜ tegemistes oleks aeg keerata ette uus lehekülg. Pikemalt ettepoole vaatav, läbipaistvam, vähem isekas," lisas ta.

"Minu silmis peab EAÜ kindlasti muutma seda, kuidas suhtleb avalikkuse ja koostööpartneritega. Ja ka enda liikmetega. Autoreil peaks olema täis ülevaade, kuidas EAÜ kogutavad rahad jaotuvad, mille eest ja, mis kanalitest tasu saadaks, mis osa EAÜ ühest või teisest kanalist endale jätab. Julgen väita, et suurem osa autoreist ei tea seda hetkel. Et muusikatööstus saaks areneda, peab olema võimalik infot analüüsida."

"Aga ühingu eesmärk peaks olema ka oma liikmeid harida, neile soovitusi jagada näiteks, mis õiguseid ise teostada ja, mida EAÜle loovutada. Andma nõu, mis on ennekõike autori huvides. Olles varsti 15 aastat sellel alal ise töötanud, siis kohalike autorite ja muusikute lihtne ja selgesõnaline harimine on üks, mida ma näha soovin. Teadmatust on liiga palju. Samuti peab olema siht järgmise põlve autorite suunas," ütles ta lõpetuseks.