Alari Kivisaare vastu vallandamist nõudnud petitsiooni alustanud Katrina Raiend sai raadiosaatejuhi esindajalt Robert Sarvelt 75 000 nõude. Sarv ütles, et ilmselgelt nad ei eelda, et kunstnik ja üliõpilane selle summa ära maksab, kuid sellega sooviti näidata, kui tõsine olukord on. Asi läks edasi kohtusse, kus kaks osapoolt teineteise vastu astuvad.

Kui Alari Kivisaart esindab EmeraldLegal jurist Robert Sarv, kes on teinud enda nišiks kommenteerijate solvangulaviini alla sattunud inimeste aitamise, siis Katrina Raiendit aitavad advokaadibüroo Liverte vandeadvokaat Meris Velling ning Eesti Inimõiguste Keskus.

Inimõiguste keskus kirjutab oma kodulehel, et väljendusvabaduse osa on ka vabadus seista vähemuste õiguste eest, koostada avalikke kirju, luua petitsioone või kasutada muid viise, mis võimaldavad taunida väljaütlemisi, mis pole inimõigustega kooskõlas.

Sihtasutus Eesti Inimõiguste Keskus sõnas, et kui Katrina abisaamiseks nende poole pöördus, siis arutati see põhjalikult nii oma nõukogu kui mitmete õigus- ja kommunikatsiooniekspertidega läbi ning nad leidsid üheskoos, et see on inimõiguste vaatest oluline.