Eesti Kunstiakadeemias on neli teaduskonda: arhitektuur,disain, kunstikultuur ja vabad kunstid. Neis koolitatakse nii kunstnikke, arhitekte, disainereid, kunstiteadlasi, õpetajaid, animatsiooni režissööre kui ka restaureerijaid. Õppida on võimalik ligi 30 erialal. Paljudel erialadel on Eestis võimalik omandada kõrgharidus vaid siin, seda nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõppe tasemel. Elukestva õppe võimalusi pakub Avatud Akadeemia, kus saab osaleda täienduskoolituses ja õhtuses tasemeõppes, Suveakadeemias ja nädalavahetustel erinevatel kunstikursustel.

Akadeemiasse on oodatud õppima motiveeritud inimesed, kes on visuaalselt ja sotsiaalselt tundlikud ja soovivad arendada oma potentsiaali, mõtlemisvõimet ja tegevusvõimalusi loova inimesena. Akadeemia eesmärk ja soov on, et selle kooli lõpetajad oleksid edaspidi võimelised edukalt ühiskonnas toimima ning töötama iseseisvate loojate ja mõtlejatena. Seetõttu on õppekavad üles ehitatud nii, et areneks üliõpilaste analüüsivõime, kriitiline mõtlemine ja algatusvõime. Iga erialaprogrammi juurde on põimitud ka tugev teooriaainete plokk, kus omandatakse teadmised filosoofias, kunstiajaloos, esteetikas ja võõrkeeltes. Praktilise kogemuse annavad õppetöösse põimitud ja selle välised koostööprojektid ettevõtete ja asutustega. Õppeaasta lõpeb TASE festivaliga, mille raames toimuvad üliõpilastööde näitused, ERKi moeshow, avatud kaitsmised, loengud
ja tudengite omaalgatuslikud kunstiprojektid.

Tule tutvu Eesti Kunstiakadeemia lõputööde näitusega!
Magistritööde lõpunäitus TASE ‘15, mis ühtlasi tähistab ja võtab kokku ülejäänud kevadised lõputöödega seonduvad sündmused, toimub sel aastal Eesti Kunstiakadeemia jaoks erilisel pinnal — tulevases õppehoones. Kõikidel päevadel on avatud pop-up pood ja kohvik, toimuvad avalikud kaitsmised, konverents, filmiprogramm Sõpruse kinos ja akadeemia lõpetajate näitused EKA galeriis.

TASE 15 plakat. Autor: Viktor Gurov

Jaga
Kommentaarid