Liisa Ennuste — www.ponyarts.com

Liisa Ennuste alustas blogiga 2009. aasta alguses. Moeblogimiseni viis teda idee luua oma enda online portfolio, mis sisaldaks tema stiili, loomingut ja inspiratsiooni ning seda kõike ühes kohas. Tema blogi teeb isikupäraseks asjaolu, et see räägib vaid tema enda elust ning selle seotusest moega. Oma blogi ei pea ta lihtsalt stiiliblogiks, vaid ka elustiiliblogiks. Liisa siiski tunnistab, et tema blogi kontseptsiooni poolest teistest moeblogidest ei erine. Ennuste sõnul meeldib talle väga luua kas siis kauneid pilte, teha stilistikat või blogi sissekandeid välja mõelda. Liisa leiab, et tal on vajadus jagada inimestega oma emotsioone ning leide. Blogimine ning teadmine, et tema ideed ning emotsioonid on jäädvustatud, tagab talle suurimat rahulolu.

Liisa ammutab inspiratsiooni eelkõige Londonist — maailmakuulsast moemekast, kus ta hetkel resideerub ning koolis käib. Lisaks Londonile inspireerivad Liisat igakuised nimekad väljaanded nagu: Elle, Vogue, Harper’s Bazaar, V magazine, W, 10, Love ja Purple magazine. Ennuste inspiratsiooni tekkimises on suur osa ka moeblogidel. Nimelt loeb Liisa igapäevaselt rohkem kui sadat moeblogi. Viimast allikat peab ta eriti oluliseks, kuna tema sõnul on blogid koht, kust paljud trendid alguse saavad. Ta leiab, et on huvitav jälgida, kuidas üks idee helikiirusel ühest blogist teise levib ja seeläbi terve blogimaastiku vallutab.

Moeblogimine on andnud Liisale võimaluse saada osa paljudest hüvedest — andnud talle erinevaid kutseid moeshowdele, pileteid filmide esilinastustele, kingitusi ning kajastust meedias. Samas leiab ta, et moeblogimine on Eestis alles lapsekingades. Välismaal saavad moeblogijad pidevalt disaineritelt hinnalisi kingitusi, neid poputatakse uute tehnikavidinatega ning pannakse Pariisi moenädalal esiritta istuma.

Anni Jürgenson — stylehurricane.blogspot.com


Anni Jürgenson alustas moeblogimisega 2009. aasta jaanuaris. Blogi oli ta ka varem pidanud, kuid siis soovis keskenduda vaid moele. Anni on rahvusvaheliselt ehk enim meediatähelepanu pälvinud Eesti blogija. Anni küll ise ei leia, et ta blogi märgatavalt teistest erineks ning ei pea seda ka sugugi eriliseks, kuid ometigi ei arva kõik nii — Jürgensoni boheemlaslik stiil ning rohked Do It Yourself projektid paeluvad lugejaid üle maailma.

Annit köidab moeblogimise juures kõige enam see, et nähtud vaev tasub end ära ja tuleb talle ringiga tagasi. Inspiratsiooni ammutab ta filmidest, kunstist, ajakirjadest, blogidest ning ka populaarsest blogimiskeskkonnast tumblr, mis lubab kergesti postitada pilte, muusikat ning muud. Moeblogimine on avanud talle ukse Eesti moemaailma ning ta on saanud palju kontakte, millest võib tema sõnutsi tulevikus kasu olla. Samuti on Annil olnud võimalus töötada moevaldkonnas paljude oma ala professionaalidega või olnud lihtsalt võimalus