Õpilasfirma asutasid noored 2016. aasta sügisel ning alates sellest on nad hoogsalt tegelenud brändi loomisega, tootedisaini arendamisega ja ideaalse toote loomisega. Magnetic Toweli taga on kolm noort ettevõtjat: Bo Aaron Kooser (tegevjuht ja disainer), Karl Kibuspu (turundus- ja kommunikatsioonijuht) ja Paul Siht (müügi- ja tootmisjuht). Noored on Viimsi Keskkooli ja Pirita Majandusgümnaasiumi õpilased ning on võtnud eesmärgiks tuua turule midagi uudset ja huvitavat, kuid samas lahendada igavene saunalina probleem.

Probleem elust enesest

„Meile meeldib poistega koos saunas käia. Saunas olles mõtlesime lahendusele, kuidas saunalina paremini kinni hoiaks ja eest ära ei kukuks. Kahe magneti lisamine saunalinale tundus geniaalne mõte. Nii me hakkasimegi magnetilisi saunalinu tegema,“ kirjeldas õpilasfirma tekkelugu tegevjuht Bo Aaron.

Lihtne, aga geniaalne

"Saunalinaga kaasneb alati probleem selle külge sidumisega ja hoidmisega. Leidsime kaua kestnud saunalina probleemile lihtsa ja praktilise lahenduse. Meie saunalinade lihtsa lahenduse taga peituvad kaks magnetit. Õmblesime saunalinade sisse kaks väikest, kuid tugevat magnetit, mis hoiavad saunalina kergesti üleval,“ rääkis toote arengust õpilasfirma müügi- ja tootmisjuht Paul Siht.

Maailma esimene magnetiline saunalina

Noortele teadaolevalt ei ole keegi teine sellist lahendust maailmas kasutanud. „Tegeleme hetkel ka lahendusele patendi vormistamisega ja loodame edaspidi magnetilisi saunalinasid müüa nii Eestis kui ka välismaal,“ ütles Bo Aaron. „Meie unikaalse lahenduse vastu on väga suurt huvi näidatud Eestis ja ka esimesed kontaktid on olnud välismaal!“ lisas ta.

Kiire areng ja esimene ettevõtluskogemus

„Kogu õpilasfirmaprojekt on meie kogu meeskonda väga palju motiveerinud ning oleme tohutult õppinud ja arenenud poole aastaga. Me südamest soovime oma tiimiga, et meie toode oleks tulevikus kättesaadavam rohkematele inimestele,“ ütles õpilasfirma turundusjuht Karl Kibuspu. „Lükkasime käima Hooandja kampaania, et tootmiseks vajaliku koguse ära tellida ja esimesed saunalinad klientideni toimetada!“

JA õpilasfirma on ettevõtlusõppe programm gümnaasiumiastme õpilastele. Õpilasfirma programm annab noortele võimaluse rajada oma ettevõte ning omandada läbi selle praktilisi kogemusi. Läbi õpilasfirmade programmi saavad noored omandada äritegevuse põhimõtteid ja lahendada olulisi probleeme, seda kõike minimaalsete riskidega.