Olen üsnagi impulsiivne inimene ja kuigi olin alati tahtnud Londonisse kolida, siis reaalsus lõi sisse alles siis, kui olin tegelikult juba oma uues kodus Londonis. Mõtlesin “mille sisse ma end nüüd seganud olen?” Võin ausalt öelda, et see on üks parimaid impulsiivseid tegusid, mis ma elus teinud olen. Ma tahtsin näha, mis väljaspool Tartu mulli toimub.

Ma arvan, et inimene õpib reisides ja teisi kultuure nähes. Olgu see kas lihtsalt puhkuselkäik või välismaal elamine. Muidugi näed televiisorist, kuidas inimesed räägivad ja uudistest mis toimub aga.. olgem ausad kohati on see reaalsusest kaugel. Võin ausalt käsi südamel öelda, et enamus inimesi ei ela siin nagu sa “Made in Chelsea”, “Mr. Selfridge’s” või “Downtown Abby’s” näha võid.

Minu kursuse nimeks oli Fashion Marketing & Journalism. Minnes olin elevil ja arvasin, et tulevikus saab minust kuulus moeajakirjanik. Ülikooliaeg oli tore ja kohtasin palju uusi inimesi, kellega siiamaani suhtlen.

London aga muudab sind. Selle nelja aasta jooksul, mil siin elanud olen, on mu maailmavaade pea peale pööratud ja väärtused muutunud.

Peale ligi aastast otsingut leidsin töö turundusinternina keeleäpis Memrise. Imekombel töötab siin ka üks teine eestlanna, keda saan omale eeskujuks võtta. Tööotsinguga on Londonis nii, et jah, võimalusi ja erinevaid asju, mida teha, on tonnide viisi, aga samas on siin ka 8 miljonit inimest. Peaaegu 7 Eestit!

Tuleviku kohta ei oska ma suurt öelda, mis minust saab. Hetkel on kindel, et minu koht on siin ja üritan võtta üks päev korraga. Mul on välja kujunenud oma väga head sõbrad ning uue töökoha leidmine oli täpiks i-peal. Pean kahjuks ütlema, et kodumaal ma hetkel kahjuks end ette ei oska kujutada. Aga kes teab, elu on ootamatu ja kõike võib juhtuda.

Kui ma nüüd võrdlen Londonit Eestiga, või veel parem, Tartuga, kust ma pärit olen, siis muidugi esimene erinevus, mida mainima pean, on tohutu rahvamass. Eks see on hea ja halb korraga: selle rahvamassi sees on nii palju erinevaid inimesi ja tihtipeale leian ma end mingist kohvikust lihtsalt aknast välja vaatamas ja inimesi jälgimas, sest see on lihtsalt nii huvitav. Samas, kui tänaval kõnnid, pead mängima inimtetrist — inimesed tulevad sulle vastu iga nurga peal ja kõigil on kiire.

Kõige rohkem aga meeldib mulle see, kui palju võimalusi on Londonis (kõlab klišeena, ma tean), aga see on tõsi. Nii palju erinevaid kohvikuid, parke, muuseumeid, klubisid, pubisid…nimeta vaid. Lisaks kuna siin on transpordivõimalused nii vapustavalt head, siis võid minna vabalt ringi seigelda ka mujal Inglismaal — Brighton on vaid tunni kaugusel!

Eesti on alati mul aga südames tähtsal kohal. See on koht, kus on minu pere ja sõbrad. Pean ütlema, et igatsen tohutult meie Eesti loodust ja saunaskäiku! Puhas õhk, rabas uitamine ja järves ujumine on siin natuke võõrad tegevused! Rääkisin oma sõbrale siin meie saunaskäimise traditsioonidest — kui ma mainisin peale leilivõttu lumme hüppamist, siis ütles ta mulle, et aitab, ta on piisavalt kuulnud!