Üritus toimub kolmandat korda. Varasemalt on selliseid laagreid peetud 2010. aastal Leedus ning 2006. aastal Lätis. Seekord on läbiv teema antiiksed olümpiamängud, ühendades omavahel iidsed balti rahvaste traditsioonid ja klassikalise mõõduvõtmise nii füüsilistel kui vaimsetel tegevusaladel. Loomulikult ei unustata ka loodusega kooskõlas elamist.

On tähelepanuväärne, et laager on ainult vabatahtlike korraldajate pikaaajalise töö tulemus. Kogu korraldustiimi taga seisab peaaegu 100 inimest, kes on nõu ja jõuga organiseerimisse aasta jooksul panustanud. Usina ettevalmistustöö tulemusena saavad osalejad vanuses 12+ laagripäevadel põhjaliku pildi erinevate balti rahvaste traditsioonidest ja nende erinevustest, nautida saab laadamelu, grilli ning lõkke- ja tantsuõhtuid. Vähemtähtsaks ei saa ka pidada rahvusvaheliste kontaktide loomist.

Gaidide ja skautide põhitegevus toimub salgasüsteemis regulaarsete kokkusaamiste näol. Lisaks korraldatakse laagreid, matku ja suuremaid ühissündmuseid. Oma tegevuses tuginetakse rahvusvahelistele põhimõtetele, mille järgi omandatakse uued oskused ja väärtused mänguliselt.

Skautlik ja gaidlik meetod eeldab järjepidevat osalemist mitmekülgses tegevusprogrammis nii tarbijana kui ka elluviija ja loojana. Meetodi osad on salgasüsteem, sümboolika, väärtussüsteem, järgukava, tugisüsteemid ja looduses tegutsemine. Selle abil täidavad Eesti Gaidide Liit ja Eesti Skautide Ühing oma missiooni – kasvatada ühiskonnale täisväärtuslikke kodanikke, aidata noortel leida ja saavutada oma täieliku potentsiaali.