1. Näed kõiges halba. Tavaliselt on motivatsioonita inimesed liialt pessimistlikud. Nad ei näe, et ettevõtmine võiks õnnestuda. Et sellel on tulevikku. Ühed soovitavad tulemust ette kujutada, teised ütlevad, et tee nimekiri. See aga ei aita paljusid. Mida teha? Mõtle oma oskustele ja võta väljakutse vastu. Mõtle, et raskuse ületamine muudab su oskuslikumaks ja suutelisemaks rohkemaks.

2. Unustad selle, mida asja tegemisel saad. Ülesande saad tehtud ja hea tunde saad kauba peale. Ära mõtle sellele, et ülesande täitmine saab olema keerukas ja pead selleks palju pingutama. Lihtsalt tee see asi ära. Mida teha? Iga kord, kui tunned, et motivatsioon on kadunud, siis mõtle "auhinnale". Selleks võib olla ka hea tunne, kiitus või midagi muud.

3. Sead endale liiga kõrgeid eesmärke. Tead kedagi, kellel on suhtumine, et kas kõik või mitte midagi? Kui eesmärgi saavutmine näib liialt raske, siis tee esialgu midagi kergemat. Liigu raskemate ülesanneteni järk-järgult.

4. Unustad väikesed sammud. Ühegi suure asjani ei jõuta kohe. Kellestki ei saa niisama firma juhti. Selleks jõutakse läbi pingutuste. Või kui saadaksegi niisama, siis on keegi teine pidanud enne selle nimel pingutama. Tee iga päev pisikesi asju, mis viivad suurema võiduni. Tead ju küll: kes kopikat ei korja, see rubla ei saa.

5. Jätad võimalused kasutamata. Oled pannud tähele, kuidas motivatsioonita inimesed räägivad, et õnn pole nende õuele sattunud? Tegelikult pole nad õnne otsinud. Või kui on, siis pole nad selleks eriti pingutanud. Õnn naeratab vaid siis, kui lased sellel ise endale naeratada.

6. Keeldud rohkem pingutamast. Iga tulemuse nimel peab pingutama. Keskendu, et jõuaksid finišisse, mitte ära mõtle enne starti juba sellele, kuidas avad kuldmedal kaelas šampanjat. Samuti ära kasuta tööl või koolis sotsiaalmeediat, kui selleks pole vajadust. See juhib mõtted mujale ja nii pead hiljem palju rohkem järele tegema.

7. Süüdistad asjade kulgu. Ei, keegi teine pole selles süüdi, et sul ei lähe hästi. Mõtle, mis su elus valesti on. Mõtle, mida saaksid muuta, et olukord parandada. Sa ei saa kontrollida, mida teised inimesed teevad-otsustavad. Mõtle, mida saad sina enda jaoks paremaks teha.

8. Kasutad oma aega valesti. Teed valel ajal valesid asju. Passid sotsiaalmeedias, kui oled koolis? Hiljem vingud, et õpetaja ei seletanud? Tee koolis õppetükke ja vabal ajal lahuta meelt. Planeeri oma aega. Ära jäta kohustusi viimasele hetkele.

9. Arvad, et sa pole millekski suuteline. Aga miks ei ole? Miks arvad, et oled halvem kui teised? Kui tunned, et tahaksid miskit paremini osata, siis mõtle, mida selleks teha saad. Mis on see asi? Kuidas eesmärgini jõuda? Kõik on sinus endas kinni. Alusta juba täna.

10. Usud kõike, mis toimub sotsiaalmeedias. Tegelikult ka või? Ära usu kõike, mida näed. See, et sõber laeb Instagrami iga päev laheda foto Instagrammi, ei tähenda, et ta päriselt täna seda tegi. Äkki käis ta reisil, tegi paarsada head fotot ja nüüd kasutab neid aja jooksul. Südamed ja pöidlad pole elu.