Rulluisuvõistluse võitsid aga sarja esimesel etapil Tallinnas sõitu kontrollinud välisvõistlejad Venezuelast — maailmameister Alexander Jose Bastidas ja Alfredo Leon Moreno, kes sõidavad sel hooajal Uus Maa/Rollerblade rulluisumeeskonnas. Maratonidistantsi võiduajaks kujunes tagasihoidlik 1:17:46,7. Naiste parim, Evgenia Radioinik Venemaalt lõpetas võitjaist viis sekundit hiljem, kohaks 17.

„Võiduaeg oli tagasihoidlik, kuna võistkonnad ei leidnud äraminekukatsetel üksmeelt,“ kommenteeris tulemust Eesti meister maratonis, Albe Team/Bonti sõitja Kert Keskpaik. „Midagi üllatavat sõidus polnud, kulges nii nagu arvata oli. Venezuela sõitjad üritasid kogu sõidu vältel oma tiimikaaslasi Eesti meistritiitlile vedada, mis ei õnnestunud — kõik rünnakud veeti Schankeli ja Bonti meeskondade poolt kinni. Viimased 10 km käis loksumine-passimine ja kogu üritus lõppes grupifinišiga.“

Lisaks meistritiitlitele sündis eile Pärnus ka kaks maailmarekordit. Tallinnas reedeõhtuseid rulluisutiire korraldava Friday Night Skate´i eestvedaja Tõnis Paalme läbis rekordtempos tagurpidi nii pool- kui täismaratoni. Reede öösel vastu laupäeva Tallinnast 15 rulluisutaja ja rullsuusatajaga Tallinnast Pärnu sõitnud Paalme läbis maratoni 1:29:04 ehk veerand tundi senisest tippmargist kiiremini, millega edestas 50 rulluisutajat ja saavutas sellega üldarvestuses 77. koha.

„Aeg oli tõesti üllatavalt kiire ka minu jaoks. Eesmärk maailmarekord sooritada hoidis tempot üleval lõpuni välja. Mõned üksikud korrad olid teised võistlejad ohtlikult lähedal, kuid keegi täielikult minu sõitu ei takistanud ja püsisin terve tee ilusti, selg ees, rulluiskudel,“ kommenteeris Paalme. „Tundus et suutsin taastuda Tallinnast Pärnusse sõidust, kuna rekord tuli oodatust palju kiirem.“ Võistluse lasi Paalme ka üles filmida, et see Guinessi rekorditeraamatule kinnitamiseks saata.

EMT Rullituur 2011 järgmine, neljas etapp toimub 31. juulil Kundas.