"Töötu mees" kirjutas kaheteistkümnele riigikogulasele (kahele igast fraktsioonist ja kahele "üksiktegijale") järgneva kirja:

Olen 40-aastane Tallinna elanik ja tegin 17 aastat järjest ehitustööd. Nüüd juulist olen järsku ilma tööta, sest firmalgi pole enam tööd.

Ma pean oma Pelgulinna üürikorterist välja kolima ja mul pole sugulasi ega ühtegi piisavalt rahakat sõpra, kes mind toetada saaks.

Naine otsustas oma vanemate juurde maale kolida aga mind kaasa ei võtnud ja ega need vanemad mind väga näha tahagi.

Viina ma ei joo ja isegi suitsu ei ole jaksanud enam mitu kuud osta. Nüüd on säästetud rahad kah päris otsas ja pelgalt korter küsib 1500 krooni kuus. Muust rääkimata.
Tööle mind keegi ei taha. Mida ma peaksin tegema?

Nädal hiljem on poliitikutelt saabunud kolm vastust. Vastamata jätsid Sven Mikser, Jaan Kundla, Ken-Marti Vaher, Mark Soosaar, Maret Merisaar, Marek Strandberg, Jaanus Rahumägi, Kadri Simson ja Ester Tuiksoo.
Tundub, et valijatega kohtumiseks kulub küll kõvasti (lisa)raha aga aega ühe tasuta meili saatmiseks ei kiputa kuidagi leidma.

Seda enam tänuväärsed on sõnumid, mis saabusid Lauri Laasilt, Keit Pentuselt ja Mari-Ann Kelamilt.

Keskerakondlane Laasi ei suuda uskuda, et tööd ei saa.

"Millise kvalifikatsiooniga ehitaja Te olete? Kas lihttööline või spetsialist?
Tundub uskumatu, et ei ole võimalik ehitussektoris tööd saada. Arvestades seda, et väga suur hulk ehitajatest on Soome lahkunud, on Eestis jälle tööjõuturul ehitajatest puudus. See puudutab muidugi oskustöölisi."

Reformierakondlasel Keit Pentusel oli murelikule kaks konkreetsemat soovitust pakkuda:

"Kas olete Töötukassas käinud, ennast arvele võtnud ja nende poolt pakutavad tööpakkumised üle vaadanud? Panen siia juurde ka lingi, kus hetke tööpakkumised kirjas.
Kui otsite/soovite tööd just ehitusvaldkonnas, siis selle tabeli järgi, mille kiiresti otsides Töötukassa lehelt leidsin, otsitakse parasjagu mitme ettevõtja poolt ka ehitajaid. Soovitan kindlasti ühendust võtta Töötukassaga ja ka eespool viidatud tabelis kirjas olevate tööpakkujatega otse."

"Teine küsimus - kui teil on tekkinud olukord, kus toimetulek on raske, siis kas olete pöördunud oma linnaosavalitsuse sotsiaalosakonda? Nemad määravad toimetulekutoetust inimestele, kellel on sellist abi vaja."

"Loodan, et saate nendest kahest kiirest nõuandest abi."

IRLi Mari-Ann Kelam annab aga tervelt seitse soovitust:

"Kas te töötukassast olete toetust, infot ja koolitust küsinud-saanud."

"Tallinna Sotsiaaltöökeskuses töötavad võlanõustajad, kes peaksid oskama nõu ja abi anda."

"Kui raha otsas, siis peaksite kiiresti toimetulekutoetust küsima. Sealt tasutakse korteri eest ja kätte saab veel lisaks 1000 krooni."

"Teil peaks olema veel mitu kuud töötukindlustust saada?"

"Kui olete 17 aastat ehitustööd teinud, siis peaks Teil sel alal oskusi olema. Kas tõesti te ei ole leidnud ühtegi firmat kes Teie oskusi vajaks."

"Analüüsige, millised teadmised, oskused Teil on?"

"Ehk saate oma abikaasa ja tema vanematega ära leppida? Oma oskustega võiksite neile või seal ümbruskonnas olla abiks!"

Loodetavasti on saadud vastustest ka tõelistele töötutele natukenegi kasu!