Suurejoonelisel galal aasta lõpus austatakse tavalisi inimesi, kes on korda saatnud kangelaslikke ja ilusaid tegusid ehk teinud palju enam kui ühiskond neilt oodanud on.

„Eestimaa uhkus 2008“ žürii esinaine on näitlejanna Elle Kull, olümpiavõitja ja riigikogu liige Erki Nool, suurärimees ja Dharma Heategevusfondi asutaja Urmas Sõõrumaa, Elioni juhatuse esimees Valdur Laid, lauljatar Eda-Ines Etti, TV3 uudisteankur Sven Soiver ning kultuuriminister Laine Jänes.

“Eestimaa uhkus 2008” patroon on dirigent Eri Klas.

Heategevusgala „Eestimaa uhkus“ žürii kohtumisel vaadati üle seni saabunud vihjed tublide inimeste kohta ning tunti rõõmu, et head inimesed pole Eestimaalt kadunud.

Eelmistel aastatelgi žürii töös osalenud Elle Kulli sõnul on „Eestimaa uhkus“ galast ja telesaatest saanud üks aasta oodatuim sündmus, mille positiivsus liigutab kõiki, kes projektiga kokku puutuvad.

„Juba mitu aastat järjest, kui inimestelt laekunud vihjete läbi vaatamise aeg kätte jõuab, võtan need ette kui magustoidu, nautides iga hetke,“ sõnas ta. Elle Kull märkis ka, et südamepõhja jõuavad kõik — nii need lood, kus heateod sünnivad spontaanselt kui need, kus head tehakse süsteemselt.

Žürii kokkuvõtete põhjal jõuavad peagi TV3 Seitsmestesse uudistesse tublisid inimesi tutvustavad lood. Projekt tipneb piduliku vastuvõtuga Tallinna Reaalkoolis juba detsembrikuu keskel.

“Eestima uhkus” auhinnagala formaat ja idee pärinevad Suurbritanniast, kus projekt toimus esmakordselt üheksakümnendate aastate lõpus. Sarnast silmapaistvalt tänuväärt üritust on väga edukalt korraldatud veel mitmes Euroopa riigis; lähinaabruses ka näiteks Lätis ja Leedus.