Ikooniline laulja oli vaid 42-aastane, kui rasketel asjaoludel tema elutee lõppes, vahendab Mirror.

Toonane vaieldamatu muusikakuningas leiti surnuna oma vannitoast 1977. aasta 16. augustil. Juttude kohaselt olla staar väljakäiku kasutades teadvuse kaotanud.

Presley kuulsus sai alguse juba teismeeas ning oma hea välimuse ja lummava häälega sai temast kiiresti südametemurdja. Kuid mis juhtis, et nii andekas ja toimekas mees oma 40ndateks ülekaaluliseks ja haigeks jäi.

Nagu nii ootamatud surmad ikka, on ka Presley oma andnud alust lugematule arvule vandenõuteooriatele.

Staari tervis halvenes juba 1973. aastal, ajal, mil ta oma esimesest naisest Priscillast lahutas. Näiteks veetis laulja kolm päeva hotellis koomas, mille põhjustas narkootikumide üledoos. Tegu oli juba teise juhtumiga kahe aasta jooksul.

Aasta lõpus viidi ta taas raskes seisundis haiglasse, sest oli valuvaigistitest sõltuvusse jäänud.

Presleyga tuuritanud klahvpillimängija Tony Brown on meenutanud, et kui jõudis Presleyga planeeritud esinemisele, kukkus laulja limusiinist lihtsalt välja. "Oli ilmselge, et ta kehaga on midagi kohutavalt valesti," on Brown tõdenud. "See oli nii halb, et laulude sõnadest sai vaevu aru. Mäletan, et nutsin."

Kolleegid küll palusid, et muusik võtaks aasta vabaks ning üritaks oma tervisele keskenduda, kuid Presley keeldus ning jätkas väljamüüdud saalidele esinemist.

1975. aastal oli Presleyl juba raskusi stuudios salvestamas käimisega, mistõttu firma talle koju stuudio ehitas. Olenemata oma eriti halvast tervisest jätkas Presley töötamist ning salvestas kuus albumit, kuigi vaid mõned populaarsust suutsid koguda.

1976. aastal ilmus silmapiirile uus tüdruksõber, kelle kätt muusik juba kaks kuud peale kohtumist küsis. Juba järgmise aasta suveks polnud mehest peaaegu midagi enam alles.

Staar oli jäänud voodihaigeks ning sõltus vaid õdede pakutavast hooldusest. Süda oli paisunud peaaegu kaks korda suuremaks ning peale surma selgus, et Presley oli kannatanud südame-veresoonkonna haiguse käes.

Kuigi laulja polnud kunagi suitsetanud, olid ta kopsud nii raskes seisus, et isegi hingata polnud enam kerge.

Kõige kohutavam leid oli aga hoopis soolestikus. Nimelt oli staari jämesool kaks korda suurem, kui oleks pidanud olema, ning sealt leiti vähemalt 4 kuud vana väljaheidet.

Seitsme kuu jooksul, enne surma, oli staarile kirjutatud 9000 tabletti ja süsti.

Kuigi on kindlalt väidetud, et narkootikumid ei mänginud Presley surmas mingit rolli, siis kuni tänaseni pole päris kindlalt selge, mis tegelikult nii ootamatu, kuid raske seisundi põhjustas.