“Kui ei ole teisitmõtlejaid, ei ole progressi. Oleme väga pikalt jäänud ühe-kahe võimaliku tõestsenaariumi juurde. “Hallo, Kosmos!” on täiesti suurepärane, kui mitte öelda vajalik valgusallikas, et kasvõi korraks kaaluda teisi potentsiaalseid ja alternatiivseid võimalusi elu, olu ja tõe kohta. Skeptikutele võiks seda vajalikkust seletada analoogselt nagu seletaks matemaatika vajalikkust noorele õpilasele, kes küsib: “A miks mul seda koosinust ja siinust vaja on?” Võib olla ei olegi vaja, aga see treenib ja avardab mõtlemist. Tegelikult ei tea ju keegi meist, kus ja mis see tõde on,” kommenteerib Raadio 2 üht populaarseimat saadet peatoimetaja Henry Kõrvits.

Neljapäeva õhtul kell 18 tähistab “Hallo, Kosmos!” kinos Sõprus sünnipäeva avaliku salvestusega, kus teemal “Kosmilised tulevikuvisioonid” kõnelevad Riigikogu esimees ja “kosmosemutt” Ene Ergma, kosmoseteadlane ja satelliidimeister Mart Noorma, anomaaliate ekspert Igor Volke, preestersõdalane Einar Laigna, hinnatud hingekarjane Toomas Paul, looduslaps ja metsahaldjas Mari Metsallik, vaimne õpetaja Ingvar Villido, õnnelike suhete ekspert Tiina Tiitus, Eesti esoteerika grand old lady Mai-Agate Väljataga ning futuroloogiliste visioonidega kostitab Kristjan Port.

“Saade “Hallo, Kosmos!” on audiorännak maailmavaadete äärealadele erinevate võimalike ja võimatute tunnetusakende kaudu, avardamaks meie arusaamist sellest kirevast, komplekssest ja põnevast maailmast, kus me elame. Eesmärk on mõista, mitte hukka mõista,” ütleb saate autor Ingrid Peek.

Kolme aasta jooksul on eetrisse jõudnud 133 saadet “Hallo, Kosmos!”, mis on kostitanud uudishimulikke kuulajaid rikkaliku saatekülaliste valikuga meilt ja mujalt, kus oma ilmavaateid on tutvustanud teadlased ja futuroloogid, nõiad ja võlurid, filosoofid ja usumehed, taimetargad ja terviseeksperdid, müstikud ja šamaanid, ufoloogid, vandenõude uurjad, esoteerikud ja tantristid, muusikud ja paljud teised. Lisaks Raadio 2 Aasta Fenomeni tiitlile (2010) pälvis saade ka Eesti Skeptikute auhinna Viltune Pendel (2011) ja Ulmefilmi auhinna (2013).