Energiajoogid tunduvad esmapilgul täiesti tavalised limonaadid või karastusjoogid, lihtsalt selle väikese eerinevusega, et seda juues saab energiat. Tarbija mõtleb, et vägijooki tarbides on tema ajutegevus parem ning ta ei väsi ära. Kuid tegelikult ei ole energiajoogid põrmugi kasulikud, ega anna sulle ka mingit kasulikku energiat.

Need “joo-ja-oled-hüper” joogid on tegelikult petlikud. Tarbides energiajooki, aitab see sul ära kasutada sinu energiavarud, mille tagajärjel sa tunnedki end olevat hüperaktiivne ning ülimalt lõbus — see paneb sind uskuma, et see jook töötabki.

Energiajoogid sisaldavat suhkrut, nagu kõik teisedki karastusjoogid. See on ainus, mis sulle sealt joogi seest üldse energiat annab. Ning kuna suhkrut on kõikides karastusjookides, siis võiks ju samahästi ka muid karastusjooke juua. Vähemalt ei oleks see nii kahjulik, kui seda on energiajook.

Samuti, nagu liigne kohvi joomine võib mõjuda sinu tervisele halvasti, mõjub ka hüper-aktiivseks tegev jook. Seal on sees kofeiini ning muid väga kahjulikke aineid. Need ained on kahjulikud meie kõigi tervisele.

Energiajoogid ei ole soovitatavad rasedatele, lastele, südamehaigetele. Selle tarbimisel võib suureneda oht haigestuda II tüübi diabeeti. Kui tarbid, tarbi hoolikalt!