Terve öö kõigis kinosaalides toimuva ürituse peakorraldaja Andri Allase sõnul on MängudeÖÖ viie tegutsemisaastaga kasvanud valdkonna tippsündmuseks, kus tutvustatakse nii virtuaalse meelelahutuse viimaseid trende, põnevaid tehnikavidinaid kui ka eestlaste endi loodud indie-mänge.

“Sel korral muutub Apollo Kino üheks suureks virtuaalseks võistlusareeniks, kus selgitatakse tuhandete Eesti parimate arvutimängijate seast välja Eesti parim virtuaaljalgpallur, -võitleja ja –korvpallur,” selgitas Allas, et oma oskused pannakse proovile nii FIFA 17, Mortal Kombat XL, NBA 2K17 kui ka mitmetes teistes populaarsetes mängudes. “Lisaks saab näha, mida suudavad HTC Vive ja Oculus Rift virtuaalreaalsusprillide vingeimad mudelid,” lisas Allas.

Lisaks pingelistele võistlustele ja esitlustele toimub MängudeÖÖl ka mitmeid teemakohaseid vestlusringe ning loenguid, kus saavad sõna valdkonna tipparendajad ja eksperdid. “Näiteks saab teada, kas videomängudest on saamas moodne romaanikunst, kuidas kasutada virtuaalreaalsust teraapias või millist positiivset mõju võiks tulevikus inimestele tuua videomängude mängimine,” rääkis Allas.

Võistlusest, vestlusringidest ja muust melust osa saamiseks tuleb kohal olla laupäeva õhtul kell 21. Üritusel osalemiseks peab olema vähemalt 16-aastane ja see kestab varajaste hommikutundideni.