Verivärske DVD, mis täna avalikkuse ette jõuab, on mahukas rahvusvaheline projekt.

“Alates kunstilisest poolest ja esinejatest kuni tehnilise teostuseni on tegemist Vene, Austria, Eesti ja Rootsi ühistööga,” kõneles produktsioonifirma Estonian Record Productions juht Peeter Vähi. DVD tootmise maksumusest kõneldes ütles Vähi, et tegemist on seitsmekohalise summaga.

Vähi sõnul on tal olnud idee “Wallenberg” DVD-l välja anda juba tükk aega, mullu asuti projekti ette valmistama ning esimesed kastid valmis salvestistega jõudsid Eestisse 14. mail.

“Mõneti on see juhuslik kokkusattumus väga sümboolne, sest see on Iisraeli riigi sünnipäev, ka “Wallenbergis” on tegemist juudi temaatikaga,” rääkis Vähi. Juba oodatakse Vähi sõnul “Wallenbergi” salvestust pikisilmi Ameerikas, kus nädala pärast tähistatakse Raoul Wallenbergi päeva.

Erkki-Sven Tüüri ooper “Wallenberg” esietendus rahvusooperis Estonia 1.juunil 2007. Estonias lavastas selle Dmitri Bertman Moskvast koos Neeme Kuningaga, muusikaline juht oli Arvo Volmer ja kunstnik Ene-Liis Semper. Wallenbergi rollis näevad vaatajad Jesper Taubet Rootsi Kuninglikust Ooperist.