“Näiteks TV3, kes idee välja pakkus, teeb otseselt Putini käsilastega Moskvas aksionäride tasemel koostööd. Ühel hetkel heliseb telefon ja võetakse vastu teised otsused,” ütles Luik ning lisas, et imesid ei oota venekeelselt kanalilt keegi, kuid ometi on kanalil selged eelised, kuna venelased on telekeskne rahvas.

Mingeid imesid venekeelselt telekanalilt muidugi ei oodata. “Üheks venekeelse kanali eeliseks on kohalikkus, mida ükski Moskva kanal ei suuda edastada. Seda kinnitab ka lihtne fakt, et PBK kohalikud uudised on populaarsemad kui Putini Moskva omad,” sõnas Luik ning leidis, et kohalikud oskavad seda hinnata küll. “Plaanis on ehitada ERR’ile Narva stuudio, kuna see on linn, mis vajab füüsilist kohalolekut. Kõige positiivsemalt märkasid venelased Eesti riiki paraadi ajal, kui nägid mundris Eesti mehi marssimas, kuna see oli selge füüsiline märk Eesti kohalolekust.”

Luik kinnitas korduvalt, et venekeelset kanalit ei looda propagandaks ning eesmärk on teha kanalit venelastelt venelastele, kes jagavad vene mentaliteeti.

Tudeng TV otsesaates „Fookus“ arutleti ERR-i poolt loodava venekeelse telekanali võimaluste ja probleemide üle. Lisaks Mart Luigele kommenteerisid teemat filmiprodutsent Artur Talvik, Eesti Ekspressi ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja ja teleajakirjanik Andres Raid.
Saadet on võimalik järelvaadata Delfi Noorte häälest!

“Fookus” on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.