Möödunud suvel võttis Eesti malevatest osa üle 4000 noore inimese. Uuendusena oli sel korral võimalus osaleda erinevates innovatsioonimalevates, kus kaasati malevategevuste korraldusse IT- ja tehnoloogiaettevõtteid, arendati disainmõtlemist ja keskkonnateadlikkust ning tutvuti turismivaldkonna teenustega.

Rae Õpilasmaleval oli koostööpartneriteks koguni 11 erinevat ettevõtet, nende seas pakkusid noortele tööd pakisaatmisteenust osutav DPD ning ehitusmaterjale tootev Rudus.

DPD personali- ja CSR juht Annika Oruaas ütles, et nende koostöö Rae valla malevaga on kestnud juba mitmeid aastaid. “Kõige nooremad alustavad meil malevlasena, seejärel pakume keskkoolinoortele juba suvetööd ja võtame neid vastu töövarjupäevadele ning lõpetame praktikakohtade organiseerimise, lõputööde juhendamise ja ka n-ö päris töökoha leidmisega," kirjeldas Oruaas.

Ruduse tehnikajuhi Kaido Kivistiku sõnul on malev kasulik nii kogukonnale, tööellu suunduvale noorele ja ka tööandjale endale. "Päeva lõpuks võidavad ju kõik: noor saab väikestviisi töökogemust ja taskuraha, valla elanik saab näiteks korrastatud pargi ja ettevõte endale ehk kunagi uut tööjõudu,” selgitas Kivistik.
Eesti õpilasmalev
Ühendades töö ja lõbu

Rõuges töötanud Rasmuse sõnul oli malev üks kõige lahedamaid kogemusi, mis tal kunagi olnud on. “Enim jäid meelde paadisõit Rõuge Suurjärvel. Lisaks sellele, et sain aerutamisoskust harjutada, oli mul võimalus veeta see õhtu väga laheda seltskonnaga ning asja teeb veel "coolimaks" see, et tegemist oli ju Eesti kõige sügavama järvega,” põhjendas Rasmus.

“Töökogemustest meeldis mulle kõige rohkem tööpäev orienteerumise MM-il, kus pidime valvama sealset vaatetorni. Seal ei olnud küll palju teha ning tööpäev oli pikk, kuid see-eest sain kaasmalevlastega niisama juttu ajada ning samuti vestelda erinevate turistidega, kes seda üritust vaatama tulid või seal osalesid," kirjeldas Rasmus

Samas töötanud Kadri lisas, et malev on üks igati super koht, kust võib leida sõpru, saada palju toredaid mälestusi ja teha lisaks tööd ning sellega olla abiks teistele. “Kõige eredamad mälestused malevas veetmisest on töötegemised,” kinnitas Kadri.

“Palju põnevust pakkusid ka vabaajategevused nagu paadisõit, juhendajate korraldatud orienteerumine ja filmide vaatamine. Soovitan soojalt kõigil kasvõi kord elu jooksul seal ära käia. See kogemus, mis sealt saad, on seda väärt," märkis Kadri.

Tekkis rohkem küsimusi? Tule 7.–8. detsembril Tallinnas toimuvale „Teeviidale”! Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi „Teeviit 2017” noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid