Euroopa Liidu tervisevolinik Tonio Borg sõnas: „Ligikaudu iga kolmas laps Euroopas on ülekaaluline või rasvunud ja seetõttu ohus haigestuda mitmesugustesse ennetatavatesse haigustesse, sealhulgas II tüübi diabeet. Koolid on olulised partnerid koostöös, mille eesmärk on aidata lastel arendada tervisliku toitumise harjumusi, et nad kasvaksid üles tervetena, et nende õpitulemused oleksid head ja et nad saaksid täielikult arendada oma potentsiaali.”

Kõigis uuritud riikides (28 Euroopa Liidu liikmesriiki ning Norra ja Šveits) on kehtestatud koolitoitu käsitlevad suunised, kuid need on väga erinevad. Tervisliku koolitoidu riiklikud meetmed varieeruvad vabatahtlikest juhistest menüüde ja portsjonite kohta kuni müügiautomaatide kasutamise ja suhkruga magustatud jookide müümise ning nende reklaamimise täieliku keelustamiseni. Riikide üldeesmärgid on enamasti siiski samad: parandada laste söömisharjumusi, õpetada tervislikku toitumist ja elustiili ning vähendada või ennetada laste rasvumist.

Teaduse ja innovatsiooni volinik Máire Geoghegan-Quinn lisas: „See aruanne on oluline alustala, millele toetudes Euroopa poliitikakujundajad, õpetajad ja teadlased saavad uurida võimalikke seoseid koolitoiduga seotud strateegiate ja rahvatervise vahel ning hinnata, milline mõju on tervisliku toitumise harjumuste edendamisel.”