Jürgen Jürgenson on küll noor, kuid temas on palju ideid ja häid mõtteid, kuidas äri ajada ja sellega nii endale kui ka ühiskonnale kasu tuua.

Jürgeni ja tema sõprade loodud õpilasfirma Bison, mis tänaseks kannab nime Pürg, pälvis hiljuti Estonian Business Schoolilt kõige innovaatilisema õpilasfirma tiitli ja jõudis Ajujahi konkurssil TOP 7 sisse ning just see ettevõtmine oli ka üheks kaalukeeleks, miks just Jürgen ettevõtlikkustalendi stipendiumi pälvis.

“Raha pole tegutsemiseks - see on kõige lihtsam vabandus, et mitte midagi teha. Minu kogemus näitab, et kui anda neile samadele ütlejatele raha idee teostamiseks, siis selgub, et neil pole isegi see läbi mõeldud. Ma olen veendunud, et kõige tähtsam on hakata asjaga pihta ja küll universum juhendab. Kui idee on vettpidav, küll siis raha tuleb, vähemalt selline on minu kogemus,” arvab Jürgenson.

Rihib Skandinaavia turgu

Kuigi Jürgen ja tema kaaslased toodavad oma partnerite abiga väärikaid ja kauneid teklikotte Eestis, pole Eesti turg nende peamine turustuskanal.

„Tänaseks oleme Eestis müünud ligi 200 teklikotti ja oleme hea meelega valmis neid veelgi kodumaa korporatsioonidele, gümnaasiumidele ja ülikoolidele tootma, aga ärilises mõttes näib tulusam toote turustamine just Rootsi ja Taani turule, sest nendes maades on tekkel oluline kultuuri osa ning igal aastal on Skandinaavias ca 300 000 lõpetajat, kellest 95 % soetab endale personaliseeritud tekli,,“ selgitab Jürgen.

Poliitiline väärikus kõigub Eestis seinast seina

Tekkel ja akadeemiline väärikus on teineteisest lahutamatud, nii nagu on omavahel lahutamatud riigi poliitiline kultuur ja selle kodanikud ning eriti just noored, kes õpivadki elumudeleid täiskasvanutelt.

„Mul on õnne olnud, sest minu sõpruskonnas on noored, kes teavad, mida kujutab endast sõna väärikus ja milline on väärikas inimene. Samas on ka neid noori, kelle jaoks see sõna on devalveerunud, leiab Jürgen.

Noore ettevõtjana on Jürgen juba kogenud, et edukas äri saab olla ainult eetiline ja eetilise äri aluseks on kindlasti ettevõtlust toetav ärikeskkond. „ Hetkel ei saa ma väga kurta Eesti ettevõtluskeskkonna üle, aga mõningaid maksumuudatusi oleks küll vaja teha. Samas need, kes tänases Eestis ikka tõesti tahavad oma äri käima lükata, saavad seda ka teha,“ nendib Jürgen.

Kuigi Jürgen armastab nii äri kui ka poliitikat, on ta siiski veendunud, et esmalt läheb ta ärisse ja kui asjaolud on soodsad, siis ehk kunagi ka poliitikasse. „Poliitbroiler ma olla ei taha ja selleks, et poliitikasse minna on vaja elust endast kogemusi ammutada, mida oma äriajamine kahtlemata võimaldab,“ lisab noormees.

Jaga
Kommentaarid