Estonian Business Schooli ettevõtluse ja ärijuhtimise õppekava üliõpilasena on ta kontol parima tudengiettevõtte auhind firmaga WUT?. Jalgpallurina on auhinnakapis Eesti karikas ja viis mängu Eesti koondises.

Kuidas jõudsid mõistmiseni, et lisaks jalgpallurikarjäärile on aeg hakata omandama kõrgharidust?
Olin pikka aega arvamusel, et kõige parem on keskenduda täielikult ühele asjale, aga kogemus on näidanud, et teiste huvidega tegelemine tuleb kasuks. Tänu koolile olen mõistnud, kui väärtuslikud on need kogemused, mille jalgpallist saanud olen.

Otsisin pikalt, mida õppima minna. Valdkondi, mis huvi pakkusid, oli mitmeid, aga ükski neist ei tekitanud tunnet, et tahaksin sellega kindlasti tulevikus põhjalikumalt tegeleda ja valdkonna arengutega kursis olla. Ettevõtluses ja juhtimises nägin seda, mida olin ette kujutanud. Seni on see valik mu ootustele ka vastanud.

Mis ettevõtlusega täpsemalt tegeled? Kas klubikaaslasi Nõmme Kaljust kasutad ka toote või teenuse arenduses?
Ainus kokkupuude juhina on tudengiettevõtlusega, mis võimaldab teoreetilised teadmised kohe praktikas proovile panna. Praegu on palju tegemist projektiga WUT?, mis on asukohapõhine sündmuste otsimise rakendus. Paarilt klubikaaslaselt olen tõesti arvamust küsinud, et inimeste vajadustest paremini aru saada.

Su graafik peab olema päris tihe – loengud, eksamid, treeningud, ettevõtlus ja mängugraafik?
Teen omale semestri alguses graafiku esimesest loengust kuni viimase eksamini valmis. Panen kirja kõik kohustused ja arvestan välja, millal peab mingi asjaga algust tegema, et see õigeks ajaks valmis saaks. Oluline on arvestada mitmete teguritega ning lisaks ajale olen õppinud energiat planeerima, kuna treeningud ja mängud nõuavad palju ressursse. Asju on palju, aga see nõuab süstemaatilist planeerimist ja tuleb ainult kasuks.

Mis paralleeli tõmbaksid juhtimise ja jalgpalli mängimise vahele?
Mõlemas tuleb seada eesmärke, mis oleksid kooskõlas isiklike tõekspidamistega. Nende eesmärkide saavutamiseks tuleb paika panna süsteem ja plaan ning siis proovida see ellu viia. Nii juhtimises kui ka jalgpallis näen võimalust eneseteostuseks ning kõige suuremat rahuldust pakub mulle see protsess, mille käigus saab õpetlikke kogemusi ja hindamatuid emotsioone.

Mida soovitad noortele, kes alles mõtlevad oma tuleviku peale?
Soovitan jääda autentseks iga otsuse tegemisel, mis ei ole kerge ja nõuab julgust, kuna keskkond mõjutab meid tugevalt. Teadvustada kogemusi, sest siis on need veelgi väärtuslikumad ja nii õpib nendest kõige rohkem.

Palun, et annaksid oma koolikaaslastele ka ühe raamatusoovituse.
Midagi Daniel Golemanilt, näiteks “Emotsionaalne intelligentsus” või “Keskendumine”.

Jaga
Kommentaarid