Koostöölepingu kohaselt võib ETV näidata filmi pärast kahe aasta möödumist filmi esilinastumisest, mis on tänavu 1. novembril. Seejärel jääb film 15 aastaks ETV kasutusse.

“Nimed marmortahvlil” tootja Kristian Taska ütles BNS-ile, et üldise rahvusvahelise tava kohaselt jääbki filmi kino- ja teleesilinastuse vahele kaks aastat.

Aasta pärast kinoesilinastust ilmub film videona, lisas ta.

Taska sõnul võib ETV loovutada filmi näitamise õiguse ka teistele Eesti telekanalitele.

Soomes on samasugused õigused YLE telekanalil.

Taska ütles, et lepingud ei takista filmi müüki mõnda muusse välisriiki.

Kaastootjana investeerib ETV juba lähiajal filmi 500.000 krooni.

ETV juhatuse esimees Ilmar Raag ütles, et “Nimed marmortahvlil” on just selline film, mille jaoks on rahvustelevisioon ellu kutsutud.

“Juba ETV arengukavas on kirjas, et peame olema enam seotud Eesti filmitootmise toetamisega, kuna mujal Euroopas on rahvustelevisioon suurim omamaine filmitootja,” lisas Raag.

Taska sõnul on suur au, et filmi kaastootjateks on Eesti ja Soome avalik-õiguslikud telekanalid ETV ja YLE.

“Selliste kaastootjate omamine annab kindlustunde, et film jõuab tulevikus korduvalt ka laia televaatajaskonnani” ütles ta.

Enam kui 19 miljoni krooni maksva filmi lavastaja on Elmo Nüganen. Peaosades mängivad lavakunstikooli 20. lennu tudengid Priit Võigemast, Alo Kõrve ja Hele Kõre.

Filmi teine režissöör on Olav Neuland ja operaator Sergei Astakhov Venemaalt. Astakhov on osalenud ka filmide “Vend” ja “Vend 2” tegemisel.

Filmi toodavad Kristian Taska ja soomlane Ilkka Matila.

Albert Kivikas avaldas menuka Vabadussõja-ainelise romaani “Nimed marmortahvlil” 1936.aastal.