"Paari" meeskond palus Evelin Ilvesel loetleda viis raamatut, mis on ilmunud pärast 1990. aastat ning mida iga eestlane peaks kindlasti olema lugenud.

Esimese eesti moodsa klassika raamatuna tõi Ilves välja Andrus Kivirähki romaani "Rehepapp". "Siin on ühe rahvuse olemus väga hästi kokku võetud," iseloomustas Ilves, lisades, et peab seda teost sama oluliseks kui Tammsaare raamatuid.

Naljaga pooleks lisas ta, et kooskõlastas oma edetabeli ka presidendiga.

Raamat, mis on Evelini väga mõjutanud, on Emil Tode "Piiririik". Evelin lisas küll, et Viivi Luige "Seitsmes rahukevad", mis kirjutatud varem, on mõnevõrra sama vaimuga.

"Suure luulefännina oli mul raske valikut teha," nentis Ilves. Ta kiitis Doris Karevat, kuid liisk langes Kristiina Ehina luule peale, nimetades ühtlasi kogu "Noorkuu hommik".

"Minu meelest on ta kirjutanud kõige ilusama luuletuse Eestile. See ilmus läinud aastal Eesti Ekspressis."

Presidendiproua ütles, et ta ei saa üle ega ümber oma meelisteemast - tervislikust toitumisest. Naine tõi esile Anni Arro kokaraamatu "Sepamaa talu köök".

"Selles on kõik see, mida inimene peab toidust teadma," kiitis Evelin. Saates selgus ka, et esileedi on 15 korda teinud Anni Arro retsepti järgi speltajahust küpsetatud küüslaugusaiu.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse patroonina tõi Evelin esile Kristina Kassi raamatu "Samueli võlupadi". Oma lapsepõlvest tõi naine esile Aino Perviku "Kunksmoori".