1. Kuninganna Elizabeth ja prints Philip on sugulased.

Prints Philipi vanavanaisa, Taani kuningas Christian IX, oli Elizabethi vanavanavanaisa ning kuninganna Victoria oli nii Elizabethi kui Philipi vanavanavanaema.

2. Nad kohtusid kui Elizabeth oli kaheksa-aastane.

Esimest korda kohtusid Elizabeth ning Philip 1934. aastal Kreeka printsessi Marina ning Elizabethi onu, prints George'i pulmas. Kolm aastat hiljem kohtuti taas, kuid alles 1939. aastal hakkasid 13-aastane tulevane kuninganna ning 18-aastane prints Philip kirjavahetust pidama, mis kihlumiseni viis.

3. Elizabethi vanemad olid pettunud, et nende tütar soovis abielluda esimese mehega, kellega tal romantiline suhe tekkis.

Elizabethi isa kuningas George VI ja tema abikaasa kuninganna Elizabeth andsid oma nõusoleku ametlikuks kihlumiseks peale tütre 21. sünnipäeva. Nad olid pettunud, et Elizabeth oli otsustanud abielluda esimese mehega, kellega tal romantiline suhe tekkis.

4. Philip loobus abielludes kõigist oma kuninglikest tiitlitest.

Et võita Briti rahva poolehoid, loobus Philip 1957. aastal Kreeka ja Taani printsi tiitlitest. Samuti vahetas ta Kreeka õigeusu anglikaani kiriku vastu.

5. Kuninganna Elizabethi ning prints Philipi järglased kannavad nime Mountbatten-Windsor.

1960. aastal andis abielupaar sisse avalduse, mille kohaselt kannavad nende järglased perekonnanime Mountbatten-Windsor. See on ühend mõlema abikaasa perenimest. Vaatamata sellele muutusele jäävad kõik järglased ametlikult siiski perekond Windsori esindajateks.