Kroonika teeb täpsuse ja tõe huvides puust ja punaselt selgeks, mida tandem Anu Saagim-Reet Härmat telesaates enda kasuks valesti tõlgendasid.

Telesaates "Duubel" külalisena esinenud Saagim selgitas saatejuht Liis Lusmägile oma sünnipäevaga seotud asjaolusid ja pahaaimamatu saatejuht ei osanud aimatagi, et pool emotsionaalsest ning kahtlemata värvikast jutust ei vasta vähimalgi määral tõele.

Esitame väited punktidena:

1.

SAAGIMI VÄIDE: Saagim rääkis saatejuhile, et tema kommentaari küsiti pärast sünnipäevapeost rääkiva artikli avalikustamist. "Kell on 10 õhtul, tuleb mulle Kroonika toimetajalt sõnum, et Anu, mis orgia see sul oli, pralle ja pidu. Ilma igasuguse õnnesoovita, et kuulge, palju õnne sünnipäevaks. Ei, hästi ründav." Saagim väitis veel, et temaga võeti ühendust alles peale artikli avalikustamist. "Nad olid selle uudise pannud juba üles ja alles siis saatsid mulle hilisõhtul."

KUIDAS OLI LUGU TEGELIKULT: Kroonika päevatoimetaja saatis Saagimile sõnumi koos küsimusega kell 18.33, artikkel läks avalikuks kell 21.12. Isegi kiirel lugemisel leiab sõnumist ka õnnesoovi. Sõnu "orgia" ja "pralle" ei ole Kroonika ajakirjanik Saagimile saadetud sõnumis mitte kunagi kasutanud. Seda, kui ründavaks ajakirjaniku esitatud küsimust pidada, võib igaüks ise otsustada.

Väärib märkimist, et Kroonika reporter sai artikli ilmumise järel, öö hakul, Anu Saagimilt ühe ja Reet Härmatilt kolm kergelt iroonilises võtmes ja kirjavigadest kubisevat sõnumit, mille avalikustamisel pole antud juhul mõtet. Saagimi vastusõnum reporterile tundub veider eelkõige asjaolu tõttu, et seltskonnadaam, kes tituleerib end Õhtulehe loovjuhina, peaks teadma, et ajakirjanikud teevad lihtsalt oma tööd.

2.

SAAGIMI VÄIDE: Saagim ja Härmat väitsid, et Kroonika ei kavatsenud nende vastulauset avalikustada, kuid olid seda siiski sunnitud tegema, sest Saagim jagas seda lõpuks oma Facebookis. "Me kirjutasime hommikul selle vastulause. Mõelge, me tegeleme pühade ajal! Ja seda ei avaldatud, sest me rääkisimegi kõik ausalt ära. Ja siis mina ütlesin Reedule, et tead mis, meil on ju oma Facebooki leht. Ma lõin lahti ja panin selle Kroonika artikli meie Facebooki lehele ja siis otsa panin, et siin on meiepoolne kommentaar, mida Kroonika ei avaldanud. Siis läks natuke aega mööda ja alles siis avalikustati Kroonikas meie kommentaar."

KUIDAS OLI TEGELIKULT: Iluhoolikute Facebookis jagati nn vastulauset kell 13.59. Kroonika toimetaja sai Reet Härmatilt vastulause kell 14.24 ja see ilmus Kroonika veebis kell 14.48. Kell 14.44 saatis toimetaja ka Härmatile kinnitava sõnumi, et vastulause on kätte saadud ja see avalikustatakse.

3.

SAAGIMI VÄIDE: Saagim väitis, et Kroonika avalikustas ka lugejakirja, kus segastel asjaoludel lastest räägiti. "Siis tuli järgmine uudis, et lugeja arvab, et Reet ja Anu on pahatahtlikud, ei hooli nendest, kes töötavad haiglas."

KROONIKA TÄPSUSTAB: Läbi aastate on Kroonika arvestanud oma lugejate arvamusega ja avaldanud kommentaare rubriigis KROONIKA PÄEVA KOMM. Saagimi sünnipäevast kõneleva artikli all ilmus tõepoolest kommentaar, mille avaldasime kõnealuses rubriigis ja mille leiab SIIT.

4.

SAAGIMI VÄIDE: Saagim ja Härmat rõhutasid nii telesaates kui ka reede öösel toimetajale saadetud sõnumites, et pildid on kontol veel olemas.

KROONIKA TÄPSUSTAB: Kustutatud piltide all peab Kroonika silmas Instagrami "lugudes" ehk storydes jagatud videoid ja pilte, mis peale 24 tunni möödumist ka ise ära kustuvad. Neid ei ole võimalik täna üheltki kontolt enam leida.
Kuna Saagim, Härmat ja sünnipäevakülaliseks olnud Dr. Ohhira toodete esindaja jõudsid bravuuritari sünnipäeval teha ka Instagrami live`i Ilumessi Instagramile, kustutas pärast Kroonika veebiloo ilmumist Ilumessi korraldaja Katrin Pihela selle video oma hallatavalt lehelt ära. Pihela mainis ka Kroonikale antud kommentaaris, et tegemist oli kahetsusväärse juhtumiga.

5.

Segastel põhjustel jäi Saagimile häirivaks ka asjaolu, et Kroonika toimetaja loos tema vanuse 58 avalikustas. Meie lugejatele ei ole see uudis, et Kroonika avaldab oma lugudes inimeste vanused, eriti kui on tegemist sünnipäevaga, mida Saagim ja Härmat Instagram`i stoorides edasi antud piltides just rõhutada tahtsid. Anu Saagimile soovis Kroonika tema õige vanusenumbriga õnne ka paberajakirjas ilmunud sünnipäevarubriigis koos teiste tuntud inimestega, kel samuti vanused kirjas.

Anu Saagimi suur solvumine ja tänane etteaste telesaates tuleb Kroonika toimetusele üllatusena, sest 2012. aastal antud intervjuus mainis skandaalitar, et meelelahutust siidkinnastes ei tehta. Ta meenutas ka oma karjääri tänaseks hingusele läinud ajakirjas Just!: "Siis sain ise võimaluse lahmida. Küll see oli magus! Ja küll see oli valus paljudele! Jah, see tuli paljudele kindlasti ootamatusena, et ma võisin nii julm olla. Julmus tuli sellest, et mul olid endal nii sügavad haavad ning tollal mõned neist veritsesid veel."

Kroonika ei lähtu oma lugusid tehes mitte kunagi sellisest anusaagimlikust motost.