FBI ei paljastanud meediale, kuidas häkkerid tabada kavatsetakse ning kes võib olla kuulsuste paljaste piltide levitamise taga, kirjutab FoxNews.

Õigupoolest ei ole rünnaku toimumisele hetkel ühtegi konkreetset asitõendit, on vaid häkkerite väiteid, mis viitavad sellele. Eesti aja järgi 1. septembri öösel postitati Twitterisse ning kõmulise taustaga 4Chani foorumisse pilte kuulsatest näitlejannadest, mis ilmselgelt ei olnud suuremale avalikkusele mõeldud. Häkkerid postitasid Victoria Justice’i, Emily Browningu, Kate Bosworthi, Jenny McCarthy, Kate Uptoni ja teiste kuulsuste pilte. Piltide juures seisis lause, mis viitas sellele, et need saadi kätte iCloudi kontodelt. Jennifer Lawrence’i esindaja sõnul võtsid nad ametivõimudega juba ühendust.

Oscari-võitjast näitlejanna Jennifer Lawrence võttis võimudega ühendust pühapäeval. "See on tõsine privaatsuse rikkumine," sõnas naine. Kannatanute esindajad on hoiatanud kõiki väljaandeid, kes häkitud pilte kasutada kavatsevad karmide tagajärgedega.

Hetkel ei ole täpselt teada, kui paljude inimeste ning kui kaugele varastatud pildid levinud on. Ka selle välja selgitamisega tegeleb FBI.

Apple'i esindaja kinnitab, et nad võtavad oma kasutajate turvalisust väga tõsiselt: "Me hetkel aktiivselt tegeleme selle kaebusega."

Sarnase rünnaku osaliseks on varem sattunud ka Scarlett Johansson, Christina Aguilera, Mila Kunis, Ashton Kutcher ja paljud teised.