Kuidas ja millal algas Sinu tee jalgpallini?

Eks eluaeg saadud seda palli maja ümber ja taga vanemate poistega taga aetud, aga selline esimene tõsisem trenn, kuhu ma oma vennaga käsikäes neljaaastaselt läksin.

Kirjelda oma esimest jalgpalli treeningut!

Minu esimesest treeningust on pea 12 aastat möödas, aga seda ei saagi päris treeninguks nimetada, aga see oli Raasiku Põhikooli imeväikses saalis FC Jokeri poistega, kus ma pigem lihtsalt seal segaja olin, see oli minu jaoks hirmus kogemus, kuna nii palju poisse ühes väikses saalis suurte pallidega löömas.

Kes on Sulle eeskujuks? Miks?

Minu eeskujuks võib pidada kunagist maailma parimat jalgpallurit Diego Maradonat, sest kui vaadata selle mehe tööd ja pühendumist jalgpallile, on see jäägitu, kuigi karjääri löpuks endal ära ise rikkus selle, siis see, kuidas ta sinna tippu jõudis, on meeletu töö. 17-aastaselt maailmameistriks tulla — iga jalgpalluri unistus

Nimeta ja kirjelda treenereid, kelle käe all sa treeninud oled! Mis sa arvad Tarmo Rüütli kohta, kas Eesti koondis peaks peatreenerit vahetama? Kas sa pead teda heaks treeneriks ja kas sooviksid ta käe all treenida?

Esimene ja tänu kellele ma üldse nii kaugele jõudnud olen, on Raivo “Jokker” Vaga, tänu sellele treenerile ma üldse olengi saanud need mõtted ja oskused palliga ümber käia. Tema pani aluse minu jalgpalli karjäärile kindlalt.

Teine treener, kelle käe all ma lühikest aega mängisin, oli Enn Läänmäe.

Ülejäänud treenerid on FC Florast, esmalt mängisin Priit Adamsoni käe all, siis läksin Marko Kuusiku juurde ja Flora duublis oli treeneriks Jürgen Henn ja praegu treenin ma kindlasti Eesti parima treeneri Norbert Hurda juures.

Arvan, et Tarmo on teinud selle ajaga kui ta koondist juhendanud head tööd, kindlasti on mehed edasi läinud ja võivad mängida suurte riikidega, nagu võrdne võrdsega. Isiklikult arvan, et Eesti koondisel oleks vaja küll treeneri vahetust, kindlasti mõjuvad uued vaated ja uued mõtted meestele hästi. Endal väga vahet pole, kas ma treeniks tema all vöi kellegi muu.

Peale esimest õppeveerandit otsustasid end täielikult jalgpallile pühendada, jättes kooli selja taha. Miks? Ja kas plaanid jätta endale ainult põhihariduse või kavatsed ka kunagi edasi õppida?

Peale seda, kui kutsuti Flora esindusmeeskonda, siis on kooliga läinud veidi kehvasti. Hommikused trennid kindlasti pärsivad koolis käimist, seetõttu otsustasin ma esialgu üldse koolist loobuda, kuna lihtsalt kahte asja teha on väga raske. Nii teengi ühte asja korralikult, eks ole näha, kas kannab vilja või ei. Kindlasti tahan saada ka kunagi keskhariduse.

Mis emotsioonid valdasid Sind ,kui said teada, et oled FC Flora läbi aegade noorim väravakütt?

Esialgu ma seda ei teadnudki, kuniks mu sõber mulle sõnumi saatis ja õnne soovis. Alati on hea tunne, kui oled millegi tipus ja sind kiidetakse, emotsioonid olid kindlasti mõnusad.

Sa käisid ka Barcelona F.C katsetel, kas tagasi pole kutsutud?

Sellest on nüüd paar aastat möödas, kui ma seal käisin, aga siis öeldi mulle seal, et tee veidi füüsisega tööd, ainult tehnikaga oleksin ma seal juba sees, öeldi, et kutsume sind 2 aasta pärast tagasi, aga peale seda rohkem ühendust pole võetud.

Eestis on ju arenguvõimalused palju väiksemad kui teistes riikides, kas tahad ja millal oleks võimalus kuskile teise riiki treenima minna?

Nüüd kohe kohe olen minemas Hollandi Vitesse Arnhemi ridadesse pallima, praegu on tegemist seal veidi paberimajandusega.

Kuhu on plaan jõuda ja kui kõrgele?

Plaan on kindlasti jõuda võimalikult suurde ja tugevasse liigasse, mille nimel olen eluaeg tööd teinud. Unistuseks oleks FC Barcelonas pallida.

Kuidas oled oma praeguse eluga rahul?

Praegu on kõik hästi, treeningud sujuvad plaanipäraselt, välismaalt hoitakse silma peal, see ongi see millest ma unistanud olengi.

Hiljuti on jalgpalli väljakul olnud mitu äkksurma, mis sa arvad, kas jalgpall võib olla ohtlik elule?

Kunagi pole mingit kindlat asja. Kindlasti on jalgpall ohtlik mäng, isegi niisama kodus istumine on ohtlik.

Kas Sinu vanusel jalgpalluril on võimalik ka jalgpalliga raha teenida ja kas sa teenid juba?

Kindlasti on võimalus sul teenida, kui sa oled õiges ja võimekas klubis. Teenin küll.

Kas tekib ja kui tekib siis kui tihti tekib hetk n-ö ‘mental breakdown’?

Tekib küll, eriti tihti tekib seda minu vanustel jalgpalluritel, kes arvavad, et on n.ö Messid ja kui tuleb välja, et sa pole pooltki seda, siis see pettumine ja stress ja muud taolised tegurid viivad kindlasti sinu motivatsiooni kõvasti alla poole.

Intervjuu Heroli esimese treeneriga Raivo “Jokker” Vagaga.

Mis sa arvad, kas Herol on n-ö sündinud talent või ennast üles töödelnud talent?

Herol on kindlasti mõlemat, tal on kõvasti annet antud, aga ta on ka selle nimel palju tööd teinud.

Kui kõrgele on võimalus Herolil jõuda?

Kui nüüd lähiajal välismaale pääseks ja seal kõvasti tööd teeks, siis kindlasti saaks temast tuntud mängija kuskil suurtes liigades, ainult vaja siit Eestist minema saada.