Reedel õhtul toimub Viru Keskuse aatriumis FIBITi pidulik avamine koos Kuldnõela gala-etendusega, kus pärjatakse 2010. aasta silmapaistvaim moekunstnik. Viru Keskuse turundusjuhi Taivi Koitla sõnul näeb sel aastal kõigi Eesti moekunsti austajate rõõmuks Kuldnõela tiitli võitnud moedisaineri kollektsiooni järgneval päeval ka FIBITi programmis. Ta lisas, et ühtlasi tuleb esitlusele tänavu taaselustatud Väikese Nõela auhinna võitja looming.

Tänavuse Kuldnõela konkursi raames oli ka publikul esmakordselt võimalus Viru Keskuse Facebook’i fännilehel oma lemmik Kuldnõela nominendi poolt hääletada. Moepubliku lemmikdisaineri tiitli võitja tehakse teatavaks laupäeval, 5. märtsil. Võitjat premeeritakse metallikunstnike Risto Tali ja Rait Siska poolt loodud messingist hiidkääridega.

2010. aasta parima moekunstniku tiitlile kandideerivad disainerid Anu Samarüütel-Long, Ketlin Bachmann-Põldroos ja Kristina Viirpalu.

Kuldnõela žürii koosseisu kuuluvad Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, moeajakirjanik Anu Merila, L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht Edward Köster, Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes ning ehtekunstnik ja fotograaf Tanel Veenre.

Kuldnõela tiitel on tunnustus disainerile, kelle kollektsioonid on kvaliteetsed, funktsionaalsed, ajakohased ning millel on kindel turusuunitlus. Kuldnõela nominendiks võib saada moekunstnik, kes on vähemalt viis aastat Eestis tegutsenud ning kes on hinnataval aastal esinenud kollektsiooniga. Žürii hindab kollektsioonide juures nende kõrget kunstilist taset ja müügiedu.