Ühtlasi esitletakse showroom’is suurelt ekraanilt möödunud õhtul toimunud moeetenduse „Tallinn meets Thbilisi“ kordust.

Täna, 14. oktoobril toimuva Fibiti piduliku avagala „Tallinn meets Thbilisi” raames jõub esmakordselt Eesti moepublikuni Gruusia parimate moedisainerite - George Shaghashvili, Simon Machabeli, Tamuna Ingorokva ja Datuna Sulikashvili - looming. Tegu on Thbilisi Moenädala moekunstnike paremikuga. Rahvusvahelise galaga alustab moesari FIBITi uue traditsiooniga, mille raames pakutakse moepublikule kaks korda aastas lisaks päevastele moeetendustele ka rahvusvaheliste moedisainerite rariteetsemat valikut.

Avagala juhatab sisse performance etteastega kodumaine moebränd Tallinn Dolls. Esitlusele tuleb kaubamärgi kontseptsioonietendus, mis koondab moebrändi viimase kahe aasta olemasoleva loomingu.

Fibit on Viru Keskuse moeürituste sari, mis tutvustab igal kevadel ja sügisel algava hooaja moetrende. Tänavu sügisel toimub Fibit viieteistkümnendat korda. FIBITi päevased moeetendused on kõigile avatud ja tasuta, 14. oktoobri hilisõhtul toimuv avagala on personaalsete kutsetega kinnine üritus.

„Tallinn meets Thbilisi” moedisainerid:

George Shaghashvili on võitnud Gruusia parima avangard-moelooja auhinna. George Shaghashvili kollektsioonid edastavad alati valitud kultuur-sotsioloogilist sõnumit. Shaghashvili kasutab kollektsioonides optilise illusiooni elemente, et tasakaalustada erinevaid kandmisvõimalusi ja rohkeid kaunistusdetaile.

Simon Machabeli loomingu märksõnadeks on viimistletud, puhtad ja moodsad siluetid. Londoni 2008. aasta moenädalal esitletud Gruusia kloostritest ja muuseumitest inspireeritud musta ja kuldset, väga sirge ja range siluetiga kollektsiooni kirjeldati ajakirjas Vogue kui tulevikumoodi.

Tamuna Ingorokva naiselikke kollektsioone on kirjeldatud kui naise mitmekülgsete iseloomuomaduste osekoheseimat peegeldust. Ingorokva moelõiked põimivad pehmed vormid teravamate lõigetega ning loovad intriigi romatilisuse ja mässumeelsuse vahel.

Datuna Sulikashvili armastab naiselikke siluette ja pöörab suurt tähelepanu detailidele. Lemmikvärviks on tal must ning kollektsioonides kasutab ta tihtipeale ka vintage elemente ja massiivseid aksessuaare. Sulikashvili looming miksib siidi, villa, nahka ja karusnahka.