"Haarang 2: Kõrilõikajad" jätkub ainult kaks tundi peale esimese filmi sündmuseid. Rama on vaevalt eluga pääsenud, kui juba värvatakse noormees uuele missioonile. Seekordne ülesanne on imbuda vanglasse vale nime all, et saada sõbraks kohaliku maffiabossi pojaga. Ülesandeks on kõrvaldada linnast iga võimalik korrumpeerunud politseinik. Vaata filmi trailerit:

Paar aastat tagasi sattudes koos sõbraga juba varsti triloogia esimest osa vaatama, ei olnud meil aimugi, et milline positiivne üllatus meid ees on ootamas. Tolle aasta parim märul vajas hädasti järge ning kaua oodatud teos on lõpuks meie kinodesse saabunud. Tahaksin tänada julgeid kinoinimesi, et selliseid žanrikino filme ("Nümfomaan", "Suured kurjad hundid", "Borgman" jms) on hakatud näitama suurtel ekraanidel. Kahe ja poole tunni pikkune meistriteos on täiesti teisest maailmast oma julguse, originaalsuse ja stiiliga. Ei mäleta, et oleksin kunagi varem näinud nii pika kestvusega märulit, kuid üllataval kombel ei muutu "Haarang 2" kordagi igavaks - algusest lõpuni täiesti pöörane andmine autodega, plahvatustega, tulirelvadega, nugadega, haamritega, kurikatega, lihakirvestega ja rusikatega.

Gareth Evans on saanud hakkama tõeliselt visuaalse kunstitükiga, mis ei ole märulite puhul kindlasti tavaline. Eelmisel aastal meie kinodes olnud "Suurmeister" oli visuaalselt küll suurepärane, kuid muu film ei olnud sedavõrd tasemel ja seega tasakaalust väljas. "Haarang" seeria esimene lugu tõstis Indoneesia rahvusliku võitluskunsti pencak silati suure huvi alla, mille keskmes on veelgi kiiremad käelöögid kui wing chun (Ip Man) stiilis, mille tegi kuulsaks näitleja Donnie Yen. "Kõrilõikajad" toob ekraanile üle mõistuse brutaalsed, detailsed, imelised ja muljetavaldavad võitlusstseenid. Esmakordselt näen reaalseid vigastusi ja tõetruud grimmi, mis liigub kaasa loo arendusega. Samuti on kadunud liiga võitmatud peategelased, kelle asemel on noor ja andekas Rama. Poiss teab, millal tasub ära joosta ning kui juba peab võitlema, siis valida kitsas koht, et vältida suuremat kambakat.

Stilistika on filmil tõeliselt badass, mis koos hästi valitud soundtrackiga loob külmavärinaid tekitavaid momente. Tõeliselt meeldejääv selline stseen on vangla õues toimuva kakluse alguses olev vaikne sissejuhatus, kus kolm meest astuvad läbi vihmasajuse hoovi. Narratiiv ei ole võib-olla kõige sügavama sisuga, kuid kõik karakterid ja aspektid on hästi esile toodud ja läbi võetud. Midagi ei jää unustusse, kusagilt ei hoita ennast tagasi ning sündmustik on ettearvamatu. Kindlasti peaks filmi vaatama minnes pidama meeles, et vägivalda on selles teoses ohtralt. Vägagi brutaalne ja verine teos oleks olnud sobilik peagi tulevale HÕFFile, mille korraldaja pidas enne esilinastust väga piinliku vigadest kubiseva kõne, mida edaspidi soovitaksin vältida. Lõpetuseks ütlen, et "Haarang 2: Kõrilõikajad" on kindlasti selle aasta üks parimaid teoseid, mida lihtsalt peab oma silmaga vaatama. Ainuüksi juba viimane võitlusstseen, mida filmiti 10 päeva ja planeeriti 6 nädalat, tasub terve filmi vaatamise.

Filmile hindeks annan tugevad kümme punkti! 10/10.