Kathryn Bigelowi 138-minutiline allveesaaga “K-19” sai Ühendriikides leige vastuvõtu osaliseks, kuna vaatajad ei võta tõsiselt üliameerikalikku Fordi nõukogude laevastiku kaptenina. Ford, Bigelow ja filmi kaasstaar Liam Neeson osalesid Veneetsia filmifestivalil lootuses, et film on rahvusvahelisel ekraanil edukam. “Ma ei pea kassat filmi edu tegelikuks mõõdupuuks,” tsiteeris Ananova Fordi sõnu. “Minu meelest on väga karm öelda, et see oli läbikukkumine.”

Neeson lisas omakorda, et tunneb filmi üle suurt uhkust.

Film räägib nõukogude allveelaevast, millel tekkisid 1961. aastal Ühendriikide rannikul missioonil olles tõsised raskused. Ford ja Neeson kehastavad konkureerivaid kapteneid, kes annavad endast parima vältimaks õnnetust, mis oleks võinud vallandada sõja.

Vähesed Ameerika filmid on vaadanud sündmustele nõukogude vaatenurgast ning Bigelow lootis, et katse näidata vaenlast inimesena aitab leevendada külma sõja aegset vaenu.

Juuli keskel Ühendriikides esilinastunud “K-19” on toonud praeguseks sisse 34 miljonit dollarit, mis andis talle tänavuses linateoste edetabelis 51. koha.