Eile õhtul maabusid Tallinna lennujaamas Korea kuulsaima ja legendaarseima breigimeeskonna Jinjo Crew breikarid, et võistelda homme Tartus toimuval Battle of EST 2012 tänavatantsufestivalil Vanemuise kontserdimajas.

JinJo Crew b-boyd on osa uue pauer-genereatsiooni breikaritest. Tiim pärineb Seoulist, Lõuna-Koreast ning hakkas tegutsema 2001. aastal. Grupp kujutab endast kampa sõpru, kes on loonud endale väga äratuntava ning unikaalse ja visuaaselt lummava tantsustiili, mida üle maailma ka ohtaralt tunnustatud on.

JinJo Crew näol on kahtlemata tegemist ühe oma põlvkonna kõige meeldejäävama ning tugevama breigimeeskonnaga nii kodumaal kui ka kogu maailmas. Nende visuaalset stiili on kirjeldatud kui "inim-origamit" ehk "inim-pabervoldikuid", mis on "orkestreeritud illusioonilaadsesse jalgade sümfooniasse". Tõepoolest - kui JinJo Crew tantsima hakkab, siis moodustavad nad omavahel tõeliselt vaatemängulisi mustreid ja kujundeid, mis eiravad ratsionaalselt meelt ja loodusjõudusid.

JinJo Crew tiimis tantsivad teiste seas breigitšempionid Hong 10 (Red Bull BC1 2006 võitja), Wing (Red Bull BC1 2008 võitja). Meeskonnana on JinJo Crew võitnud mitmeid aastaid järjest nii kohalikke Korea võistlusi kui ka esinenud ning triumfeerinud paljudel USA ja Euroopa võistlustel.

Tartus võistleb Jinjo Crew koosseisus Vero, Wing, Fleta, Skim ja FE.

Koreakatega saabus koos ka Poola breikar ja võistluse kohtunik Dre10, kes täna õhtul Tallinna Tantsuakadeemias ka oma workshopi annab.

Juba homme, algusega kell 10.30 lähevad Tartus Tasku keskuses lahti Battle of EST eelvoorud breigis, hiphoptantsus ning poppingus. Kell 16 kolib võistlus Vanemuise kontserdimajja, et maha pidada võistluse finaalid, mille kroonijuveeliks on 5vs5 meeskondlikud breigivõistlused, kus osalevad tänavuste kõikide nelja maailma olulisima breigivõistluse võistjad ja liidrid.

Vaata Jinjo Crew tantsu stiilinäidet Inglismaal toimunud UK B-Boy Championships 2012 finaalist, mille koreakad võitsid: