”Tegin ajakirja esikaanele illustratsiooni, mis mõjuks vaimuka ja värskena,” ütles Jaan Rõõmus. Ta lisas, et võrreldes teiste võistlustöödega oli tema tööl ebatraditsiooniline lahendus, mis tõi tunnustuse. Rõõmuse sõnul on graafiline disain muutumas avatumaks uutele ideedele ning noored disainerid võiksid julgemalt uudseid lahendusi kasutada.

”Meil on käinud praktikal väga tublid õpilased Tallinna Polütehnikumist, kellega oleme rahule jäänud ja sellest on saanud alguse meie koostöö kujundamist õpetavate koolidega,” ütles Director Meedia OÜ peatoimetaja Taivo Paju. Ta lisas, et kutsevõistlustel ”Trükis 2014” otsustati pakkuda noortele võimalust kujundada midagi, mida näeb peatselt kogu Eesti avalikkus.

Lisaks kaane kujundusele valis ajakirja Inseneeria väljaandja Director Meedia OÜ ka parima artikli kujunduse, milleks oli Tallinna Polütehnikumi õpilase Laura Nõmmiku võistlustöö. Noorte kujunduslahendustega ajakirja saab poelettidel näha juba detsembri alguses.

Žürii hinnangul oli kõrgkoolide üldarvestuses parim Mall Kullamaa Tartu Kõrgemast Kunstikoolist ning tehnilise töö eest tunnustati sama kooli õpilast Katrin Kelpmani. Kutsekoolide üldarvestuses oli parim Tartu Kunstikooli õpilane Stina Teesaar, parim loominguline lahendus tuli Timo Arbeiterilt Tartu Kutsehariduskeskusest ning tehniliselt oli parim välisvõistleja Daria Šheikina Moskvast.

Kutsevõistlus ”Trükis” toimus neljandat korda ning tänavu oli võistlustules 19 noort. Võistluse eesmärk on tutvustada kujundusgraafika ja trükitehnoloogia erialasid. Esmakordselt võistlesid Eesti kutseõppeasutuste õpilaste ja kõrgkoolide tudengite kõrval ka Riia ja Moskva noored spetsialistid. Võistlusel osalevad koolid, kelle õppekavas on trükiste kujunduse ja/või trükifailide ettevalmistusega seotud erialad.

Võistlust korraldas Tallinna Polütehnikum koostöös Sihtasutuse Innove, Eesti Trükitööstuse Liidu ja Director Meedia OÜga. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.